Yer İstanbul Havalimanı: ‘Taksiciyim’ dedi, turisti 2.200 TL dolandırdı

Yer İstanbul Havalimanı: ‘Taksiciyim’ dedi, turisti 2.200 TL dolandırdı

İstanbul Havalimanı’ndaki bir seyahat acentesinin, Havaili bir turisti havalimanından Sirkeci’ye 2 bin 200 liraya götürdüğü belirtildi. Acente çalışanının kendini ‘taksiciyim’ diye tanıttığı ileri sürüldü.


Havalimanlarında turist dolandırma haberlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez İstanbul Havalimanı'ndaki acente çalışanları, yabancı turiste kendisini taksici diye tanıtarak turisti dolandırdığı ileri sürüldü.

Gerçek Gündem'den Çiğdem Akbayrak'ın haberine göre; Havaili olduğu belirtilen yabancı turist, havalimanından çıkarken turizm acentesinin kendisini taksi şoförü olarak tanıtmasıyla aracına bindi.

Havalimanından Sirkeci’ye 2 bin 200 TL aldılar

Turist yolcu, 12 Aralık'ta Hempa Turizm'e ait olduğu belirtilen araçla İstanbul Arnavutköy'de bulunan İstanbul Havalimanı'ndan Sirkeci'deki Romance Hotel'e gideceğini söyledi. Acente şoförü terminaleden çıkmadan 2200 TL ücreti yolcudan aldı.

Yolcu otoparkın içindeki aracın taksi olmadığını görünce geri dönerek dolandırıldığını taksicilere söyledi.

2200 TL ödediğine dair faturayı havalimanındaki diğer taksi şoförleriyle paylaşan ismini vermek istemeyen yolcu, bindiği aracın taksi olmadığını öğrendi.

4 gün sonra bir turist daha dolandırıldı

2200 TL skandalından iki gün sonra, yine Hempa Turizm'in şoförü tarafından bir başka turist daha taksi diye dolandırıldı. Turistler uğrayarak ödedikleri ücretlerin faturalarını paylaştılar.

72E4DFCF-305B-480C-A300-AFC2B6A57AA8

EAC250D5-A7A0-4FE6-99C6-E8B7AEBE9E04




Bu Haber 20.12.2019 - 16:01:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serkan Konuralp 24.12.2019 - 12:32

    ehliyetlerine el konulsun böylelerinin misliyle cezasını çeksin . yüzlerce kişi turizm için çabalar ekmeğini kazanır 1 dolandırıcı çıkar herkesin emeğini çabasını heba eder çöp yapar. Uber yasaklandı ama dönüpte sebebini de sorgulamak lazım niye insanlar über i tercih ediyor diye ! şeffaf ve standart oluşturmuş olmak lazım kişiye göre zamana yere göre fiyat vermek ne demek .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.