Yangın nedeniyle tatilciler rotalarını nerelere çevirdi?

Yangın nedeniyle tatilciler rotalarını nerelere çevirdi?
Yangın nedeniyle turizmde Marmaris ve bazı bölgelerde iptaller yaşanırken tatilciler rota değiştirdi.

Akşam'ın haberine göre; son 1 haftadır Türkiye'nin 32 kentinde görülen 137 yangın önemli turizm merkezlerinden Manavgat, Gündoğmuş, Demre, Bodrum, Köyceğiz, Marmaris, Fethiye ve Milas'ta rezervasyon iptallerini beraberinde getirirken tatilciye de rota değiştirtti. Yangın bölgesini terkeden bazı tatilciler Karadeniz'e yöneldi. Ege Bölgesi'ndeki turizm sektörü temsilcileri iptallerin başladığını ve yangının sürdüğü Marmaris'te yüzde 80'lere varan rezervasyon kaybı beklediklerini ifade ediyor.

Turlara yeni rota 

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ise yangın nedeniyle Güney Ege ve Güney bölgelerine olan tur rezervasyonlarında yüzde 10 düşüş görülürken, Karadeniz bölgesine yönelik turlara ilginin yüzde 10 arttığını söyledi.

Yangın nedeniyle sadece Antalya'da İstanbul Anadolu Yakası büyüklüğünde bir ormanın yok olduğunu anlatan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de şunları kaydetti: "Bizim bölgemizdeki kayıp çok daha yüksek. Bölgedeki tesislerde kalan turistler içinde dumandan etkilenip otel değişikliği isteyenler var, Kovid-19 geçirip oksijen almaya gelip ülkesine geri dönenler var, çevreci olup kendini rahatsız hissedip gelmeyenler var."

150 bin kişi iptal etti

İşler "Şu anda bölgedeki turistik kayıp 150 binlerde. Ancak asıl kayıp ağustos sonunda belli olur. Yangın felaketi 2022 yılı rezervasyonlarına da yansıyacak" diye konuştu.

Akdeniz'de sorun yok

Antalya Kemer'de faaliyet gösteren Nirvana Hotels'in CEO'su Korhan Alşan ise şu anda yoğun ve gidişatı etkileyecek bir iptal durumunun söz konusu olmadığını söyledi. Rezervasyon akışlarının da normal seyrinde devam ettiğine işaret eden Alşan, "Sektör olarak ağır finansal hasarlı bir 2020 yılı sonrasında 2021 yılıyla yaraları kısmen de olsa sarabilmeyi ümit ediyoruz. Sektörün yeni bir krize karşı direnci zayıfladı. Umarız olabilecek en iyi sonuçlarla 2022 sezonuna ulaşabiliriz" dedi.



Bu Haber 05.08.2021 - 16:10:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.