Yalçın Lokmanhekim TGA’nın çalışmalarını anlattı

Yalçın Lokmanhekim TGA’nın çalışmalarını anlattı

TGA Genel Müdürü Yalçın Lokmanhekim, Resort Kongresinde kurumun faaliyetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.


TurizmGüncel - Antalya

Resort Kongresinde sunum yapan TGA Genel Müdürü Yalçın Lokmanhekim, kurumun hedef ve stratejilerini anlattı. Tanıtımda destinasyon ve tema odaklı iletişim kampanyaları yürüttüklerini kaydeden Lokmanhekim, “İletişimde kampanyalar ve TV reklamları var. Daha sonra bu reklamlar da ürettiğimiz içerikleri sosyal ve dijital meralarda kullanıyoruz.” dedi.

Hedef kitleye ve hedef pazara uygun reklamlar hazırladıklarını kaydeden Yalçın Lokmanhekim, “Diğer taraftan esnek bir yapıdayız. Pandemi öncesinde ve sürecinde ülkelerin aldığı ani kararlar bizi çok etkiledi. Buna uyum sağlamak bizim için çok önemliydi. Bu konuda hiçbir fırsatı kaçırmadık.” dedi.

İstanbul ve Ege için markalaşma çalışması

2021 yılında markalaşma stratejisine başladıklarını ifade eden Lokmanhekim, “Çatı markamız Türkiye. Bunun altında iki marka için iletişime çalışması başlattık; İstanbul ve Ege. İstanbul için “İstanbul Is The New Cool”, Ege için ise Turkaegean. Amacımız hedef pazarlarda daha fazla tüketiciye ulaşmak. İstanbul kampanyasını belgeselle de destekledik. İngiliz belgeselciye İstanbul belgeseli yaptırdık.” şeklinde konuştu.

“20 ülkede reklam filmleri yıl genelinde devam ediyor”

Yıl geneline yayılmış reklam kampanyalarının 20 ülkede devam ettiğini bildiren Lokmanhekim, reklamların ülkeye ve tüketici özelliklerine göre değiştiğini söyledi. Lokmanhekim, “Go Turkey 63 milyon tekil ziyaretçiye ulaştı. Burada 81 ile ve 7 bölgeye ayrılıyor. Turizm temalarını sürekli güncellenen içeriklerle güncelleniyor.” dedi.

TGA’nın çalışmalarına ilişkin bazı veriler

Lokmanhekim, TGA’nın çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: “5 reklam filmini 23 ülkede yayınladı 61 milyon izleyiciye ulaştık Dijital mecralarda 85 ülkede tanıtım yaptık ve 11.5 milyar görüntüleme aldık. 8 ülkede 27 farklı saygın ve önemli dergide 55 kez yayın yaptık. Sosyal medyada takipçilerimiz milyon mertebelerine ulaştı. 3 bin 800 kişiyi Türkiye’de ağırladık.



Bu Haber 25.11.2021 - 10:55:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.