VIP Turizm'den bir ilk: 110 bin euroya uzay turizmi

VIP Turizm'den bir ilk: 110 bin euroya uzay turizmi
VIP Turizm Türkiye'de bir ilke imza atarak uzaya turist götürmeye hazırlanıyor. Zero2infinity firmasıyla ortak bir proje üzerinde çalışan şirket 2014'te ilk yolcusunu uzaya götürmeyi hedeflerken, uzay seyahatinin maliyenin ise 110 bin euro olacağı belirtildi.

VIP Turizm'den bir ilk: 110 bin euroya uzay turizmi
VIP Turizm'den bir ilk: 110 bin euroya uzay turizmi
VIP Turizm'den bir ilk: 110 bin euroya uzay turizmi
VIP Turizm'den bir ilk: 110 bin euroya uzay turizmi
VIP Turizm'den bir ilk: 110 bin euroya uzay turizmi
VIP Turizm'den bir ilk: 110 bin euroya uzay turizmi
VIP Turizm'den bir ilk: 110 bin euroya uzay turizmi
VIP Turizm'den bir ilk: 110 bin euroya uzay turizmi
 
 
Bloon adı verilen özel tasarlanmış bir balonla Yakın Uzay’a 4 saatlik bir yolculuğa çıkacak olan konuklar, atmosferin ince ve parlak mavisinin göründüğü sınıra; en güvenli şekliyle gidecek ve  birlikte mucizeye tanıklık edecekler. Toplam maliyeti 110 bin euro olan seyahatin süresi ise 6 saat olacak. 

Unique Travel Experience programlarını geliştiren VIP Turizm, bu paketteki çok özel tatil seçeneklerine şimdi de ‘Uzay’ı ekledi. İspanyol zero2infinity şirketinin geliştirdiği Bloon Projesi’nin Türkiye ve çevre ülkeler 12 ülkede temsilciliğini üstlenen VIP, Uzay’a merak saran herkesi, dünyayı ayaklarının altına serecek bir yolculuğa davet ediyor.

 
Bloon projesinin lansmanı nedeniyle Edition Otel’de VIP Turizm CEO’su Ceylan Pirinçcioğlu ve zero2infinity’nin kurucusu ve CEO’su José Mariano López-Urdiales’in de katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Uzay’a seyahat etmenin kendisinin de bir çocukluk hayali olduğunu belirten Pirinçcioğlu, bu hayalini Bloon Projesi ile gerçekleştirecek olmaktan dolayı büyük heyecan duyduğunu söyledi.
 
UZAYIN KAPILARI HERKESE AÇILACAK

Ceylan Pirinçcioğlu, “İnsanoğlu her zaman Uzay’ı merak etmiş, tüm gizemi ve bilinmezlikleriyle onu keşfetmeyi arzu etmiştir. Bizler, Soğuk Savaş yıllarında ABD ile Sovyetler Birliği arasında yaşanan uzay yarışını film gibi izlemiş bir kuşağız. Bugüne kadar büyük devletlerin özel kişileri yollaması nedeniyle sadece azınlığa özel olan Uzay seyahatini, Bloon ile geniş kitlelere açıyoruz. VIP Turizm olarak turizm sektörüne yön veren ilklerimize bir yenisi eklemekten de büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
 
Pirinçcioğlu, Bloon’la seyahat edecek konukların, dünya ve evrenin buluştuğu noktada, Güneş’in ve yıldızların gece ve gündüz parladığını kendi gözleriyle göreceklerini vurgulayarak, “Bloon Projesi’nin, dünyayı geniş açıyla görmek ve Uzay seyahatlerine örnek oluşturmak açısından oldukça önemli ve öncü bir proje olduğuna inanıyorum” dedi. 

İLK YILDA 400 YOLCU HEDEFLENİYOR

Toplantının soru-cevap kısmında soruları yanıtlayan Pirinçcioğlu, uçuşlar için şimdiye kadar 100 civarında talep geldiğini söyledi. 2014’de toplam 400 kişiyi uzay turizmine götürmeyi hedeflediklerini  söyleyen Pirinçcioğlu, uçuşların ise 4,5-6 saat arasında değişeceği bilgisini verdi. Pirinççioğlu, " Rezervasyonlarda ön kayıtta 10 bin avro alınacak. Kalan uçuş bedelinin yüzde 50’si ise 2013’te alınacak" diyerek ödeme konusunda da bilgiler verdi.  Pirinççioğlu ayrıca, şu ana kadar Türkiye'den herhangi bir kayıt almadıklarını da açıkladı.

İLK UÇUŞ 2014'TE

İlk ticari uçuşların 2014 yılında başlayacağını belirten Ceylan Pirinççioğlu, şu anda İspanya'dan hareket edecek kapsülün ileriki zamanlarda Türkiye'den de uçmasını umut ettiğini söyledi. Pirinççioğlu, "Eskişehir ve Konya Türkiye'de bu projenin hayata geçirilebileceği iki güzel bölge. Böyle bir yatırımın maliyeti ise 20 milyon euro.  Halihazırda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de benzer bir proje üzerinde çalışıyor" dedi.

 
zero2infinity’nin kurucusu ve CEO’su José Mariano López-Urdiales de Bloon’un doğuş hikayesini şöyle anlattı:

9 YILDIR BU PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUM
 
“Bloon’un hikayesi, büyük ölçüde roketler, teleskoplar, balonlar ve diğer yükseltici ekipmanlarla geçen çocukluğuma ve babamın bir astrofizikçi olmasına dayanıyor. Uzay’ın mucizelerine doğrudan tanık olmam, bunları benim için daha da cazip hale getirdi. Ayrıca uzayın sunabileceği deneyimleri dünyanın geri kalanına iletmek, onlarla paylaşmak için dayanılmaz bir istek duydum. 2000 yılında Şili’de uzay yolculuğunu halka da sunabilmek için yollar arayan uluslararası, kültürlerarası bir gruba katıldım. En eski uçuş aracı olan balonu kullanarak, Uzay yolculuğunun en yükseklerde yaşanabilecek deneyimini hem fiziksel hem de insani anlamda sağlama konusundaki fikrimi ilk defa bu raporda anlattım. 9 yıllık ağır bir çalışma sonrasında ve neredeyse hiç umut yokken, bugün balonla uçmayı konuşacak noktaya geldik.”

 
Bloon’u “Yolcularına gezegenin eşi benzeri bulunmayan manzaralarını sunan ve bu süreçte bireylere, ailelere ve gruplara dünya çapında olağanüstü deneyimler ve keyif yaşamalarına olanak tanıyan sürdürülebilir, uygun maliyetli, ilham verici ve yükseklere çıkartan bir taşıt” olarak tanımlayan Jose, sözlerine şöyle devam etti: “Bloon’un içindeyken gezegen ile bir bütün oluyoruz. Bizim sunduğumuz uçuş deneyiminin, insanların uçuş deneyiminden beklentileri konusunda yeni bir kapı açacağına kesinlikle inanıyorum. Bu, A noktasından B noktasına gitmekten çok daha fazlasını ifade ediyor. Bu bir deneyim; bir seyahat…”
 
36 KİLOMETREYE ÇIKILACAK

Bloon’un tasarlandığı günden itibaren özel seyahat amacı taşıyan ilk sistem olduğuna dikkati çeken yaşanacak deneyimi şöyle aktardı: “Bloon ile seyahat kalkıştan inişe kadar yaklaşık 4 saat sürecek. 1 saatlik yükselişin ardından 36 kilometre irtifada yaklaşık 2 saat seyahat edilecek ve bunu 1 saatlik yumuşak iniş takip edecek. Bu irtifa, en güzel manzara olanağını sunduğu için seçildi. Uzman pilotların eşlik ettiği seyahat sırasında konuklar, ‘yakın uzay’ olarak adlandırılan, atmosferin ince ve parlak mavi göründüğü sınırda mucizeye tanıklık edecekler. Yolculuk esnasında konuklar Michelin ödüllü şefin hazırladığı nefis ikramları da deneyimleme fırsatı bulacaklar. 21. yüzyıl Uzay yolcularının görmeyi amaçladığı temel manzaraları görebilecek kadar yüksek uçtuğumuza inanıyoruz. İnsanlara bir yandan benzersiz deneyimler yaşatırken aynı zamanda gezegenle ilgili bilinci yükseltmeyi de hedefliyoruz.”
 


Bu Haber 30.11.2011 - 14:47:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yılgör Demirtaş 01.12.2011 - 12:58

    Böyle bir turizmin olması imkansız. Halen ABD ve RUS kozmonotların ve bilim adamlarının uzay çalışmalarında hep risk alarak gönderdikleri araçlar güvenli değil. En son Rusyanın gönderdiği uzay aracı fırlatma esnasında kontrolden çıkınca başıboş yörüngede ve atmosferde dolaşmaya başladı ve dünyada nereye ineceği ne olacağı belli değil. Uzay henüz turizm aracı olamaz ve bir 15 yıl daha olamayacağına inanıyorum. Hem dünyanın böyle bir ekonomik kriz döneminde 110000 € ödeyip risk alıp uzaya çıkacak hem de risk alacak. Hiç olabilir bir şey değil. Peki diyelim ki oldu. Bu paraya uzayda nereye gidecekler. Sadece dünyanın atmosferinin üstüne çıkmak mı? Aya gitmek mi? ki ay demiyorlar. Uzay turizmi demek uzayda bilinmeyenleri görmek ve değişik kainat alemlerine gitmek demek, en azından aya gitmek demektir. Dünyanın yörüngeden fotoğraf ve videoları artık gayet rahat görünüyor, izleniyor ve biliniyor. Böyle bir işi turizm diye ortaya çıkarmak şirket batırabilir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.