Vedat Aşçı, Beşiktaş’taki değerli araziyi 472 milyon TL'ye satın aldı

Vedat Aşçı, Beşiktaş’taki değerli araziyi 472 milyon TL'ye satın aldı
Daha önce Jandarma Genel Komutanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokolle TOKİ’ye; eylül ayında ise TOKİ tarafından Emlak Konut’a devredilen Beşiktaş-Barbaros Bulvarı’ndaki Jandarma arazisi, turizm yatırımları ile de bilinen Astaş’ın eline geçti.

İstanbul-Beşiktaş’ta bulunan değerli arazi 472 milyon liraya Vedat Aşçı'nın sahibi olduğu Astaş Grubuna satıldı. Astaş Grubu, rezidans ve otel projeleri öne çıkıyor. Şirketin buraya da rezidans yapacağı ifade ediliyor.

Hürriyet’ten Gülistan Alagöz’in haberine göre, arsada 17 bin 500 metrekare konut, 12 bin 260 metrekare donatı alanı planlanıyor. Satılabilir alan 35 bin 712 metrekare olarak öngörülürken, toplam inşaat alanı satışa dahil olmayanlarla birlikte 50 bin metrekareyi buluyor.

EYLÜLDE 360 MİLYON LİRAYA EMLAK KONUT'A SATILMIŞTI

Emlak Konut söz konusu arsayı TOKİ’den geçtiğimiz ay yaklaşık 360 milyon lira bedelle almıştı. Arsa, Jandarma Genel Komutanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokolle daha önce TOKİ’ye devredilmişti. Astaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, “Teklifi sunduk, yönetim onaylarsa burada lüks bir rezidans projesi planlıyoruz. Yatay mimarinin ve yeşilin ön planda olduğu bir proje olacak. Konutların yarısını da yabancıya satıp ülkemize döviz girdisi sağlayacağız” dedi.

5 ARSA 1.4 MİLYAR TL

Emlak Konut’un satışa sunduğu 5 arsanın toplam muhammen bedeli 1.4 milyar liraydı. Beşiktaş arsasının yanı sıra Atatürk Havalimanı’na komşu polis okulu arsası da satışa sunuldu ancak talibi çıkmadı. Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi arazisi olarak bilinen alanın muhammen bedeli 584 milyon liraydı. Emlak Konut bu arsayı daha önce 2 kez arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü ile satışa çıkarmış ancak arsa satılmamıştı. Söz konusu arsada 46 bin metrekaresi ticaret ve konut, 7 bin metrekaresi özel eğitim tesisi alanı, 15 bin metrekaresi park olacağı açıklanmıştı. İhaledeki Kayabaşı arsanın değeri 92 milyon, İkitelli arsalarından birinin değeri 207, diğerinin 60 milyon olarak açıklanmıştı. Öte yandan İller Bankası da İstanbul ve Ankara’daki 37 gayrimenkulünü satışa çıkardı. Muhammen bedeli 1 milyar lirayı aşan taşınmazlar için 1 Kasım’da ihale düzenlenecek.



Bu Haber 16.10.2018 - 09:23:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.