Vakıflar Müdürlüğü ünlü oteli geri istiyor: Taahhütlerini yerine getirmedi

Vakıflar Müdürlüğü ünlü oteli geri istiyor: Taahhütlerini yerine getirmedi
Hürriyet yazarı Jale Özgentürk'ün bugünkü 'Ofluoğlu kayyum istiyor' başlıklı yazısında, uzun süredir Rüstempaşa Kervansaray Hotel adıyla faaliyet yürüten tarihi Kervansaray'ın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçeceğini yazdı.



Uzun yıllardır otel olarak kullanılan tarihi binanın oteli işleten Akgün Grubu'nun taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle geri alınacağını belirten Özgentürk, prosedür tamamlandığında Kervansaray'ın büyük bir otel zinciri tarafından işletilmesinin planlandığını kaydetti.

1990'DA AKGÜN GRUBU'NA KİRALANDI

Özgentürk'ün yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

''Kentin en değerli yapılarından biri de 1554 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı ve sadrazamı Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Kervansaray. Bu yapı uzun yıllardır otel olarak kullanılıyor. İki bölümden oluşan yapıda 80 oda ve 21 dükkan var. Bina 1972’de restore edilmiş, 1980’de Ağa Han Mimarlık Ödülü’ne layık görülmüş.
 
Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait yapı 1990’ların başında ANAP iktidarı döneminde Akgün Grubu’na 49 yıllığına verilmişti. O yıllarda yanlış bir karar olarak eleştirilmişti.

'GRUP TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ, OTELİ GERİ ALMAK İÇİN YASAL İŞLEM BAŞLATTIK'

Edirne’de sohbet ettiğim Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesi ile oteli geri almak için harekete geçtiklerini ve yasal işlemleri başlattıklarını söyledi. Grubun daha 20 yılı olması nedeniyle işlemlerin uzun sürdüğünü söyleyen Güneren, prosedür tamamlandığında Kervansaray’ın restore edilerek ihaleye çıkarılacağını belirtiyor. Hedef büyük otel zincirlerinden birinin burayı işletmesi. Dünyanın başka bir ülkesinde el üstünde tutulacak, en değerli varlıklarından biri olacak böyle bir yapının şu andaki hali içler acısı.''

Yazının tamamını okumak için tıklayınız. 

 


Bu Haber 09.04.2017 - 10:19:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.