Utrecht belediye başkanından Türkiye standına ziyaret

Utrecht belediye başkanından Türkiye standına ziyaret
Fotoğraf: @MehmetErsoyTR

Bu yıl 49. kez kapılarını açan Hollanda'daki Vakantiebeurs Utrecht 2019 Turizm Fuarı'na Kültür ve Turizm Bakanı mehmet Ersoy da katıldı. Fuarda Türkiye standını ziyaret eden Utrecht Beldiye Başkanı Jan van Zanen Türkiye'den övgüyle bahsetti.

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy fuarın açılışını yaptığı konuşmasında Türkiye’nin turizmde yakın ve uzun vadedeki hedeflerine ulaşacağını umduklarını söyledi. Türkiye’nin artık turist sayısından öte turizm gelirine odaklanacağını belirten Ersoy, Hollandalıların tatilde ilk seçeneğinin Türkiye olduğunun görüldüğünü söyledi.

ERKEN REZERVASYONLRDA YÜZDE 30 ARTIŞ VAR''

Avrupa’da yapılacak kulislerin önemine işaret ederek Türk basınını ve vatandaşları Avrupalılarla köprüler kurmaya davet eeden Ersoy, “Siz ilişkileri ne kadar iyileştirip kuvvetlendirirseniz, aradaki turizmi de o kadar kuvvetlendirmiş oluyorsunuz. Zaten bunun ciddi yansımalarını rezervasyonlarda da görüyoruz. Hollanda’dan Türkiye’ye olan yolcu trafiği geçen sene yaklaşık yüzde 33’lük artışla kapanmıştı. Şu anda erken rezervasyon rakamlarına baktığımız zaman yine yüzde 30 civarında bir artış öngörülüyor.” dedi.

''TÜRKLERİN MİSAFİRPERVERLİĞİNİ DE ŞAHSEN İYİ BİLİYORUM''

Bakan Ersoy'la birlikte Türkiye standını ziyaret eden Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen, fuarın insanların yaz tatilini nerede geçireceklerine karar verdikleri bir yer ve zamanda yapılmasının önemine dikkat çekti. Türkiye’nin zengin turizm imkanlarıyla bu fuarda çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Zanen “Türkiye’nin dünyaca ünlü Türk kahvesinin, güzel plajlarının, tarihinin ve kültürünün tadına varın. Türklerin misafirperverliğini de şahsen iyi biliyorum.” diye çağrıda bulundu.



Bu Haber 10.01.2019 - 09:18:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.