Ürdün'den Tez Tour'un hava yolu iFly'a yeşil ışık

Ürdün'den Tez Tour'un hava yolu iFly'a yeşil ışık

Ürüdün Krallığı, Tez Tour'un hava yolu şirketi iFly'a hava sahasını kullanma izni verdi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Ürdün'ün hava sahasını kapatması nedeniyle Mısır uçuşlarını iptal etmek zorunda kalan ve çok sayıda yolcusu mağdur olan Tez Tour'un hava yolu şirketi iFly'a uçuş izni çıktı.

Jordan News'te yer alan habere habere göre Ürdün Krallığı, iFly'ın ülke hava sahasını kullanmasına izin verdi.

Tez Tour tarafından yapılan açıklamada, şirketin gerekli tüm evrakları Rusya Federal Havacılık Ajansından alarak Ürdün otoritelerine teslim ettiği ve 24 Aralık itibariyle uçuşların yeniden belirtildi.

Ürdün daha önce, iFly'a bir İngiliz şirketinden düzenlenmiş sigorta sertifikasını şart koşmuş ve hava sahasını bu şirkete kapatmıştı.

iFly da bunun üzerine Suriye hava sahası üzerinden Mısır'a uçmayı önermiş ancak Rus havacılık otoritesi bu isteği güvenli olmadığı gerekçesiyle geri çevirmişti.

1 Kasım'dan bu yana Türkiye hava sahası da yüzlerce Rus uçağına kapalı bulunuyor.

Ukrayna savaşının başlamasıyla batılı devletlerin yaptırımlarına maruz kalan Rusya, sivil havacılık sektörüne getirilen yaptırımlara (uçak satışı, kiralanması, sigortalanması, teknik servis ve yedek parça satışının yasaklanması ile hava sahalarının kapatılması) ülkede bulunan yüzlerce uçağa el koyarak yanıt vermişti. Söz konusu uçakları kendi tesciline alan Rusya, uçakların kiralarını da ruble ile ödeyeceğini bildirmişti. Havacılık sektörünün kontrolünü elinde tutan ABD ve Avrupa Birliği ise söz konusu uçakların uçuşlarının korsan olduğunu ileri sürerek Rus uçaklarına hava sahasını kullandıran ülkeleri yaptırımla tehdit ederek baskı kuruyor.



Bu Haber 24.12.2022 - 10:45:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.