Ukrayna’dan Türkiye’ye Rus turist eleştirisi: Çifte standart

Ukrayna’dan Türkiye’ye Rus turist eleştirisi: Çifte standart

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zekenski, Rus turistleri ağırladığı gerekçesiyle Türkiye’yi eleştirdi.


Ukrayna’dan Türkiye’ye dönük turizm eleştirilerine bir yenisi daha eklendi.

Savaşın başladığı günlerde TÜRSAB önce Ukrayna Büyükelçisini, ardından da Rus büyükelçisini ziyaret etmişti. TÜRSAB'ın Rus büyükelçiyi ziyaret etmesine sinirlenen Ukrayna'nın Anklara Büyükelçisi Vasyl Bodnar "TÜRSAB Başkanının sabah bizimle, sonrasında ise Rusya BE ile görüşmesi iki yüzlü politikanın göstergesidir. Saldırgan Rusya ile kendini savunan Ukrayna arasında eşittir işaretinin konulması suç ortağı olmak anlamına gelir. Ukrayna seyahat acentalarını @tursaborgtr ile çalışmamaya çağrıyoruz." ifadelerinin yer aldığı bir tweet atmış, söz konusu tweet Türkiye turizm kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

“Çifte standart”

Ukrayna’dan benzer bir açıklama bu sefer devlet başkan düzeyinde geldi. Yunan TV kanalı ERT’ye konuşan Volodimir Zelenski, "Devlet Başkanı olarak söylemem gerekir ki dostça ilişkilere sahip olmak istiyorsak, bu olacak şey değil. Bu durumu bu şekilde yönetemezsiniz, bu çifte standarttır. Bu hiç doğru değil. Türkiye’nin dikkatini buna çekmem de bundandır: Bana göre böyle davranamazsınız, doğruluktan yana mısınız, yoksa değil misiniz? Bir seçim yapmalısınız." ifadelerini kullandı.

Bahçeli ve Tayyar’dan tepki

Öte yandan Türkiye'den henüz Zelensky'nin eleştirilerine resmi bir açıklama gelmezken, AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Zelensky'ye tepki gösterti.

Volodimir Zelenski'nin açıklamalarına yanıt MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi. Bahçeli, "Ukrayna-Rusya Savaşı'nda dünya ülkelerinin ortaya koymuş olduğu tavırları, duruşları dikkate aldığı zaman Zelenskiy'in Türk milletine, Türk devletine, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine çok saygılı bir üslup kullanması lazım. Batının tahrikleriyle bazı ülkelerin savaşı kalıcı kılmaya yönelik çabalarıyla konuşma yapmak doğru değildir." derken, Şamil Tayyar ise "Zelenski, Rus turistleri kabul ettiği için Türkiye’ye kırgınmış. SİHA gönder. Binlerce yetimi, öksüzü kabul et. Yüzlerce yardım tırını ulaştır. Barış için kendini parala. Sen kalk Yunan kanalında saçmala. Aptal komedyen!" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 04.05.2022 - 08:44:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.