TÜRSAB’dan Ukrayna Büyükelçisine ‘Rusya’ yanıtı

TÜRSAB’dan Ukrayna Büyükelçisine ‘Rusya’ yanıtı

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rus Büyükelçiyi de ziyaret eden ettiği gerekçesiyle TÜRSAB’ı suçlayan bir açıklama yaptı. TÜRSAB ise konuyla ilgili bir açıklama yaptı.


Türkiye’de ve başka ülkelerde kalan Rus turistlerin durumunu görüşmek üzere Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov’un daveti üzerine başkente giden TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, önce Erkhov ile, sonrasında ise randevu alarak Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar ile görüştü. Ukrayna Büyükelçisi, TÜRSAB’ın Rus büyükelçi ile görüştüğü gerekçesiyle sert bir açıklama yaparak, “TÜRSAB Başkanının sabah bizimle, sonrasında ise Rusya BE ile görüşmesi iki yüzlü politikanın göstergesidir. Saldırgan Rusya ile kendini savunan Ukrayna arasında eşittir işaretinin konulması suç ortağı olmak anlamına gelir. Ukrayna seyahat acentalarını @tursaborgtr ile çalışmamaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Büyükelçinin suçlayıcı mesajına bir açıklama ile yanıt veren TÜRSAB, Türkiye’nin her iki halkı da dost olarak gördüğünü, dili barış olan turizmcilerin her zaman sivil halkın zarar görmemesi için hareket ettiğini kaydetti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Rus Büyükelçisi Aleksei Erkhov’un Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz B. Bağlıkaya ile görüşme talebi üzerine mevcut durumda turizm ile ilgili yaşanılan sorunlar ve Rus turistlerin ülkelerine güvenli bir şekilde dönmeleri konusunda değerlendirmelerde bulunulmuştur. Söz konusu görüşmede Başkanımız tarafından yaşanan acıların son bulması ve sorunların barış zemini çerçevesinde çözülmesinin gerekliliği ifade edilmiştir.

Bu görüşmenin hemen akabinde Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar ziyaret edilerek TÜRSAB olarak Ukrayna halkı için insani yardım konusunda her zaman hazır olduğumuz, askeri operasyonların bir an evvel son bulması ve Ukrayna halkının birlik ve beraberliğinin devamı dileğimiz iletilmiştir.

Türk Devleti olarak sergilediğimiz duruş çerçevesinde, dili barış olan turizmciler olarak her zaman sivil halkın zarar görmemesi için hareket edilmiştir.

Rus halkı ile süregelen dostluk ilişkilerimizde olduğu gibi Ukrayna ve Ukrayna halkı ile olan dostluğumuz da asla değişmeyecektir.

TÜRSAB olarak, her zaman barıştan yana turizmciler olarak; bölgede askeri operasyonların en kısa zamanda bitmesini, bölgede barışın hakim olduğu günlere hızla gelinmesini arzu ediyoruz.



Bu Haber 03.03.2022 - 21:38:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.