Ukrayna’da Bodrum ve Marmaris rezervasyonları düştü

Ukrayna’da Bodrum ve Marmaris rezervasyonları düştü
Orman yangınları nedeniyle Ukrayna’da Bodrum ve Marmaris rezervasyonlarının düştüğü belirtildi.


Ukrayna’da Bodrum ve Marmaris’e dönük rezervasyonların yüzde 20 düştüğü belirtildi. UKR Haber’de yer alan haberde, Türkiye’deki tüm yangınların henüz söndürülmediği ancak devam edenlerin tatilcilerin için risk oluşturmadığı kaydedildi.

“Kimse uçaklardan inmedi”

Ukrayna Seyahat Acenteleri Birliği İcra Direktörü Pavel Grigoraş, “Charter uçuşları haftada yaklaşık 60 bin Ukraynalı turist getiriyor. Yangınlar sırasında ve şu anda kimse uçaklardan inmedi. Elbette yükleri azaldı, ancak bu geçici.” dedi.

Ayrıca, Yunanistan, Karadağ, Arnavutluk ve Kıbrıs gibi alternatif destinasyonlar için fiyatların önemli ölçüde yüksek olması nedeniyle ertelenen talebin çoğunun hala Türkiye’de gerçekleştirildiğini söylüyor.

Yangınların büyük bir etkisi olan şeyin ise turistlerin “bekleme moduna” geçmeleri olduğunu belirten “Поехали с нами” şirketinin müdürü Oleg Kulik “Burası esnek ve dinamik bit pazar. Belirli bir fiyat kavramı yoktur. Göreceli olarak konuşursak, yangın bölgesindeki bir otel çok sayıda turist almak istiyorsa bunu fiyatları düşürerek sağlayacaktır.” dedi.

“10 bin müşterimiz Türkiye’de tatilde”

Türkiye’de tatilde olan yaklaşık 10 bin müşterileri olduğunu belirten Kulik, yangınların zirvesinde iken bile, turistlerin sadece yüzde 0.1’inin turlarını iptal ettiğini, yüzde 99.9’unun ise turlarına devam ettiğini belirtti.

“Yangın tatilleri etkilemedi”

Yangının en çok etkilediği bölgelerde kimi otellerdeki misafirlerin diğer otellere tahliye edildiğini kaydeden Kulik, 3 Ağustos itibariyle durumun hem turistler hem de acenteler için istikrar kazandığını belirtti. Kulik “Ukraynalı turistlerin çoğunun, bu yangınlardan hiçbir şekilde etkilenmeyen diğer, daha büyük bölgelerde tatillerine devam ettiğini anlamak önemlidir. Ancak etkilenen bölgelerdeki oteller de çalışmaya devam ediyor ve tatiller yangından etkilenmedi.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 06.08.2021 - 15:46:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.