'Üç tane lüks otel yapacak' denilen Arap sermayeli şirket konkordato ilan etti

'Üç tane lüks otel yapacak' denilen Arap sermayeli şirket konkordato ilan etti
2013-2014 yıllarında Sapanca'nın en gözde iki arazisinin otel yapmak üzere tahsis edildiği Merosa isimli Arap sermayeli şirketin konkordato ilan ettiği bildirildi.

Sapanca'ya 3 tane 5 yıldızlı lüks otel yapması en gözde iki arazinin tahsis edildiği Merosa isimli Arap sermayeli şirketin konkordato talebiyle mahkemeye başvurduğu ve mahkemenin şirkete 3 kişilik kayyum heyeti atadığı belirtildi.

T54'te yer alan haberde, komuyla ilgili şu noktalara dikkat çekildi:

''2013-2014 yıllarında Sapanca’da iki değerli arazi Sakarya Valiliği tarafından Arap sermayeli Merosa Şirketler Grubu’na tahsis edilmiş, arazilerin tahsisleri törenle yapılmıştı. Her iki törende dönemin Valisi Mustafa Büyük bu yatırımların Sapanca'ya büyük katkı sağlayacağını söylemişti. Şirketin de bir arazisi vardı ve Merosa Sapanca'ya ikisi 5 yıldızlı biri ''7 yıldızlı'' olmak üzere 3 otel inşa edecekti.

Sezai Matur tahsislerin kaldırılmasını istemişti

Otellerden birinin inşaatı Ünlüce-Kuruçeşme'de başladı. Kaba inşaat devam ederken meydana gelen heyelan sonrası inşaat durdu. Zora giren firma inşaatı tamamlayamadı. Diğer iki otelin inşaatı ise hiç başlamadı. Genel Yayın Müdürümüz (Sezai Matur) daha önce yazdığı yazılarda şirketin zora girdiğini belirterek tahsislerin kaldırılmasını istemişti. Ancak bu yapılmadı.

Mahkeme kayyum atadı

Borç batağındaki şirketin Genel Müdürü Yusuf Katipoğlu Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talebinde bulundu. Mahkeme 3 ay süreyle Şirket ve Yusuf Katipoğlu hakkında geçici mühlet verilmesine karar verirken şirkete geçici konkordota komiseri olarak Prof. Dr. Ali Taş, Prof. Dr. Habib Yıldız ve Prof. Dr. Sebahattin Karabinar'n atanmasına karar verdi. Mahkeme şirkette alacaklı olanların 7 gün içinde mahkemeye başvurmalarını istedi.''



Bu Haber 25.02.2021 - 15:14:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.