TYD genel kurulu tartışmalarla başladı, Burak Kaya'nın adaylığı tartışılıyor

TYD genel kurulu tartışmalarla başladı, Burak Kaya'nın adaylığı tartışılıyor
Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) 14'üncü genel kurulunu yapmak için toplandı. İki adaylı genel kurulda katılımın oldukça yüksek olduğu görülüyor. Genel kurul daha başlamadan Burak Kaya'nın aday olup olamayacağı tartışması yaşandı.



TurizmGüncel

Turizm Yatırımcıları Derneği'nin (TYD), 14'üncü genel kurulu, tartışmalarla başladı. Martı Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, bir süre önce TYD Başkanlığına aday olduğunu açıklamış, Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya ise genel kuruldan yalnızca iki gün önce bir açıklama yaparak başkanlığa aday olduğunu duyurmuştu.

MURAT ERSOY: KEŞKE BASINA DA YANSIYAN TARTIŞMALAR YAŞANMASAYDI

Bugün görevini devredecek olan TYD Başkanı Murat Ersoy, genel kurulda şu konuşmayı yaptı:

''Özellikle son 3 senedir uluslararası politik dengelerde büyük dalgalanmalar oluyor. Bu da özellikle turizm sektörünü olmak üzere çok sayıda sektörü direkt etkiliyor.

Dernek üyelerimizin genel kurula bu kadar yoğun bir katılım göstermesi, TYD'nin önemli ve dikkat çeken bir kurum haline geldiğini gösteriyor. İki adayın olması da, başkanlığın emek verilerek hak kazanılan bir konum haline geldiğini ortaya koyuyor. Yarışta her iki adaya da başarılar diliyorum. En çok vakit ayırıp hizmet edecek adayın bayrağı devralmasını umuyoruz.

Konuya dair son zamanlarda basına da yansıyan tartışmalar oldu. Keşke yaşanmasaydı. Herkesi mutlu edecek ve herkesin tatmin olduğu bir yönetimin seçilmesini temenni ediyorum.''



TURGUT GÜR: BURAK KAYA ADAY OLAMAZ

TYD Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Turgur Gür ise şunları söyledi: 

''Bu genel kurulla birlikte TYD Danışma Kurulu Başkanlığı görevim noktalandı. Şimdi bu görevi Murat Ersoy'a devrediyorum. Tüm görevlerim boyunca Türkiye turizmine hizmet etmekten büyük onur duydum. Aldığım en büyük şeref TYD'nin bir mensubu olmaktır.

Yatırımcı sektörün bel kemiğidir. Yatırımcı yoksa, tur operatörü de yok, acente de yok. Ülkemizin içinde bulunduğu durumun geçici olduğunu umuyorum.

TYD'nin üye sayısının daha fazla artması lazım. Keşke burada 74 değil, 174 kişi olsaydık. Çünkü üye sayımızın artması, TYD'nin güçlenmesi demek.''

Burak Kaya'nın başkan adaylığına da değinen Turgut Gür, Burak Kaya'nın aday olmasında hukuki sakınca olduğunu belirtti. Gür, üyelik kaydının geç yapılması dolayısıyla Burak Kaya'nın aday olamayacağını açıkladı.



ERSOY: HUKUKİ GÖRÜŞ VE HÜKÜMETÜN GÖRÜŞÜNÜ ALINDI, VALİLİK OLUR YAZISI VERDİ

Murat Ersoy ise Burak Kaya'nın adaylığı için sadece hukuki görüş değil, hükümetin görüşünü de aldıklarını söyledi. Ersoy, genel kurulun bu haliyle yapılabileceğine dair İstanbul Valiliği'nden 'olur yazısı' aldıklarını da ifade etti.

Hukuki olarak sorunlu bir genel kurul yapılmasına itiraz eden dernek üyeleri ise TYD'nin böyle bir duruma sokulmaması gerektiğini belirtti. 

'İBRA EDİLMEMİŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ DİVAN BAŞKANI OLAMAZ'

Öte yandan, bir önceki yönetim kurulunda bulunan Prof. Dr. İbrahim Birkan'ın divan başkanı olmasına da itiraz edildi. Tavit Köletavitoğlu, ibra edilmemiş bir yönetim kurulu üyesinin divan başkanı olamayacağını belirtti. 

İKİ ADAYLI GENEL KURULA GİDİLDİ

Tüzükteki ilgili maddenin okunmasını isteyen Murat Dedeman, Valiliğin yazısında da derneğin tüzüğüne göre hareket edilmesi gerektiğinin belirtildiğini ifade etti.

Yapılan tartışmalar neticesinde, iki adaylı genel kurula gidilmesine karar verildi. 


Bu Haber 29.03.2017 - 14:35:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.