TVF ve THY arasında A Milli Kadın Voleybol Takımı krizi

TVF ve THY arasında A Milli Kadın Voleybol Takımı krizi

Milletler Ligi karşılaşmaları için ABD’ye ekonomi sınıfında giden A Milli Kadın Voleybol Takımının tepkileri sonrası Türk Hava Yolları ve Türkiye Voleybol Federasyonu farklı açıklamalarda bulundu.


2024 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi karşılaşmaları için ABD'ye giden A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları takımın uzun yolculukta ekonomi sınıfında uçurulması sebebiyle Türk Hava Yollarına (THY) tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün "Gerek ulusal, gerek de global düzlemde sporun ve sporcunun en güçlü sektörel destekçilerinden biri olan markamızın, sponsoru olduğu tüm federasyonlarımız için yıllık uçuş kapasitemiz dikkate alınarak, sene başında belirli bir uçuş planlaması yapılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğu ilgili federasyonlara ait olup, yetkililerince sağlanmaktadır" ifadesini kullandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ise takımın ekonomi sınıfında yolculuk yapmasına gelen tepkilerin ardından Türk Hava Yolları'nın sorumluluğun federasyonda olduğuna dair yaptığı açıklamayı yalanladı. Açıklamada, "Söz konusu uçuşta hiçbir bilete kabin yükseltme (upgrade) işlemi yapılmamış, uçuş listemiz de Türk Hava Yolları yetkililerince yapılan açıklamaların aksine elektronik postalarla sabit olduğu üzere 17 Mayıs 2024 tarihinde Türk Hava Yolları yetkilileri ile paylaşılmıştır. Gerçeğe aykırı yapılan açıklamaları kabul etmek mümkün değildir. Federasyonumuz, bağlı olduğu mevzuatlar gereğince Business Class bilet alamamaktadır" denildi

ABD seyahati öncesinde bu konuda THY'den destek istendiği belirtilen açıklamada "THY, talebimize istinaden TVF'nin tüm faaliyetlerine yönelik tüm bir sene içerisinde sadece 20 kişi için uçak müsaitliğine göre kabin yükseltme hakkı olduğunu ve bu işlemin uçuş öncesi müsaitlik durumuna göre gerçekleştirilebileceğini bildirmiştir. Takımımızın 26.05.2024 tarihindeki uçuşunda takım kafilemizden hiç kimse kabin yükseltme hakkından faydalanmamıştır" ifadelerine yer verildi.

 



Bu Haber 27.05.2024 - 13:17:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Körebe

    Serdar Sağlamtunç, FCSI 27.05.2024 - 10:10

    Habere konu iki tür sözde yöneticiyi şampiyonaya yollamak daha doğru olurdu. Nasıl da kötü paslaşmışlar. Sanırım unvan ağır gelmiş ama bol laf etmek moda ya, üfür gitsin. Peki, çözüm var mı? Yok! Bu yaptıkları tipik körebe oyunu, yani seviye o kadar. Tamam da sorun ne? Aslında basitçe halledilecek bir şeyi, pireyi deve yaptılar. Şimdi bu olaya bakıp subliminal okuma yapabiliriz; kadın ise olmaz. Bu kapı açılırsa sonra ne olur? Makam, koltuk, her şey gider. Halbuki bu takım ve oyuncuları halkın sultanlarıdır ve bu adı layık olduğu gibi başarı ile taşımaktadırlar. Bir şekilde taş koyduğunu sanan tipler bilmezler ki her smaç yüzlerine şamar olarak patlayacaktır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.