Sözcü'nün haberiyle ilgili TÜRSAB'dan dikkat çeken açıklama

Sözcü'nün haberiyle ilgili TÜRSAB'dan dikkat çeken açıklama
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Sözcü gazetesinde yayınlanan haberdeki iddialarla ilgili kamuoyuna bir açıklama yaptı. Yapılan haberin Bakanlığın TÜRSAB'da yaptığı incelemeye dayandığı ifade edilen açıklamada, Sözcü’nün reklam ilişkileri ile haber arasında bağlantı olduğu belirtildi.

Sözcü gazetesinde çıkan ‘’Dağ gibi borcu olan TÜRSAB tasarrufu unuttu, harcamalar patladı’’ başlıklı habere ilişkin TÜRSAB’dan sert ifadeler içeren bir açıklama yapıldı. ‘’Bayram değil, seyran değil’’ diyerek haberin zamanlamasına işaret edilen açıklamada, söz konusu haberin Bakanlığın TÜRSAB’da yaptığı incelemeye dayandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, yayınlanan haberle Sözcü gazetesinin reklam ilişkileri arasında bağlantı olduğu da ileri sürüldü.

TÜRSAB tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

‘’Bugün (11.04.2020) Sözcü Gazetesi’nde yer alan bir haberde; “TÜRSAB’ın 2019 yılı itibarı ile borçlarının arttığı, tasarruf yerine harcamalarını arttırdığı” belirtilerek, haberi Bakanlık tarafından yapılan incelemeye dayandırmaktadırlar.

Bu yalan ve maksatlı haberin “bayram değil, seyran değil” iken yayınlanmasının sebebini, haberin kaynağı ile olan ilişkisini aşağıdaki bilgiler ışığında sorgulamak gerekmektedir:

1- TÜRSAB yönetimi 1 Aralık 2019 tarihinde yapılan 24. Genel Kurulu’nda seçilmiştir. Bu Genel Kurul’da 2019 yılı Kasım ayı dahil hesaplar üyelerle paylaşılmış, tüm hesaplar üyelere basılı olarak dağıtılmış ve TÜRSAB web sitesinde yayınlanmıştır.

2- Genel Kurul, 30 Kasım 2019 tarihinde, 23. Dönem Yönetim Kurulu’nu OY BİRLİĞİ ile ibra etmiştir.

3- TÜRSAB’ın 23. Dönem öncesinde, Başaran Ulusoy dönemlerinde oluşmuş borçları ile ilgili Bakanlık tarafından bir işlem yapılmamış, Birlik hacizlerle boğuşurken, personele birikmiş ücret borçları dahil olmak üzere geçmiş dönem borçlarını ödemeye başlamıştır.

4- 30 Kasım – 1 Aralık 2019’da gerçekleşen 24. Genel Kurul’da Bakan tarafından bir araya getirilen koalisyonun açık farkla seçimi kaybetmesi üzerine, 2 Aralık günü Bakanlık müfettişleri TÜRSAB’da görevlendirilerek inceleme başlatmışlardır.

5- Müfettişlerin henüz incelemelerini tamamlamamış olmaları nedeniyle hazırlanmış ve Birliğe iletilmiş bir rapor mevcut değildir.

6- TÜRSAB’ın borçları ARTMAMIŞ, AZALMIŞTIR. Buna rağmen TÜRSAB, tüm işlevlerini yerine getirmekte, etkin çalışmasını sürdürmektedir.

Anlaşıldığı kadarıyla; yukarıdaki gerçeklere ulaşmak için evrakları incelemek, ilgililerle görüşmek gereğini duymayanlar, bilgisayar başında yapılacak 15 dakikalık incelemeyi de ihmal etmiş ya da haberi sipariş edenin gücü nedeniyle gereksiz bulmuştur.

Bu imzasız ve her yönüyle yalan, yanlışla dolu haberin yayınlanmasının nedeni ve haberin kaynağı, Sözcü Gazetesi’nin açıklaması gereken bir husus olarak sorgulanmalıdır. Haberin nedeni ve zamanlaması üzerine düşünüldüğünde, bu asılsız ve algı operasyonu amaçlı haberin, TÜRSAB yönetimi ile çatıştığı herkes tarafından bilinen ve gazete ile büyük reklam ilişkisi içinde bulunan makamın isteği ile yapılmış olduğu anlaşılmaktadır.

TÜRSAB’ın tüm hesapları şeffaf ve yakın zamanda üyelerine tüm açıklığı ile sunulduğu gibi; isteyen her gazeteciye de açıktır.

TÜRSAB yönetimi sektörün tarihteki en büyük krizi ile ilgili mesleğin ve üyelerinin hayatta kalabilmesi için cansiperane çalışmaktadır. Bu olağanüstü dönemde ortaya çıkan bu haber benzeri girişimlerle uğraşmaktan öte işler vardır. Bu girişimlerin organizatörleri de tarihte üstlendikleri bu kirli rolleriyle yerlerini alacaklardır.

Gün çalışmak günüdür.

Gerçekler güneş gibidir, çamurla sıvanamaz…

Kamuoyuna saygıyla duyururuz. ‘’



Bu Haber 11.04.2020 - 15:16:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.