TÜRSAB ve Fibabanka, tatil kredisi için imzayı attı

TÜRSAB ve Fibabanka, tatil kredisi için imzayı attı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile Fibabanka, acenteler üzerinden tatilcilere ‘kolay tatil kredisi’ kullandıracak ‘Tatil Finansman İş Birliği’ anlaşmasını imzaladı.


TurizmGüncel

Yükselen enflasyon ve vatandaşın alım gücünün düşmesi tatil talebini olumsuz etkiliyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) iç pazar acentelerine destek olmak amacıyla Fibabanka ile bir iş birliği anlaşması imzaladı. İş birliği çerçevesinde vatandaşlar, seyahat acenteleri üzerinden tatil kredisi kullanabilecek.

Anlaşma için düzenlenen basın lansmanında konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, iki yıl boyunca hayatı derinden etkileyen pandeminin ardından tatilin insan hayatındaki yerinin daha iyi anlaşıldığını söyledi.

50 bin liraya kadar ‘kolay ulaşılabilir’ tatil kredisi

Tatil mevsiminin başladığı bugünlerde vatandaşların tatile gitmesini kolaylaştıracak bir iş birliğine gittiklerini kaydeden Bağlıkaya, “Yasayla kurulan en köklü meslek örgütü olma sorumluluğuyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İç turizm hareketinin gelişmesi içn de önemli adımlar atıyoruz. Özellikle iç pazarda faaliyet gösteren seyahat acentelerinin önünün açılması ve destek verilmesi çok önemli.” dedi.

Vatandaşların 50 bin TL’ye kadar kolay ulaşılabilir tatil kredisinden faydalanacağını kaydeden Firuz Bağlıkaya, “Seyahat centeleri Fibabanka kredilerini, alternatif olarak sunabilecek. Seyahat acenteleri TÜRSAB üzerinden form doldurarak iş birliğine dahil olacak.” diye konuştu.

Müşteri beklentileri değişti

Yapılan iş birliğine ilişkin detayları paylaşan Fibabanka Genel Müdürü Görken Ertürk ise seyahat acentelerinin kendi online sistemleri üzerinden yöneteceği bir sistemi hayata geçirdiklerini söyledi.

Pandemi ile birlikte müşteri beklentilerinin değiştiğini ifade eden Görken Ertürk, “Artık bankaların bütün hizmetleri dijitalleşti. Müşteriler bankaya gelmeden acenteden kredisini kullanabilecek. Hatta acente bizim tahsilat noktamız olduysa krediyi de oradan ödeyecek.” dedi.

“Bankaya gitmeden, kredi kartı limiti kullanmadan...”

E ticaretin yüzde 69 arttığını, buna karşın online satışların seyahat ve hava yolunda yüzde 105, konaklama segmentinde ise yüzde 175 arttığını kaydeden Ertürk, “Tüketici bankaya gitmeden, kredi kartı limitini kullanmadan işlemini tamamlayacak. Fibabanka müşterisi olmayanlar da bundan yararlanacak. Krediyi başvurduklarında hızlıca banka müşterisi olacak. Krediyi Fibabanka olarak bir müşteriden biz tahsil edeceğimiz için acentenin alacağı bir risk de yok.” şeklinde konuştu.

“Acentelere 1,5 milyar lira finansman sağlayacağız”

İş birliğinin bu yılki hedefinin 100 müşteriye ulaşmak olduğunu ifade eden Görkem Ertürk, “Bu şekilde acentelere 1,5 milyar lira finansman desteği sağlayacağız. Tüketiciye herhangi bir faiz yansıtmayacağız. Kredinin sonuçlandırılması 5 dakika sürecek.” dedi.



Bu Haber 11.05.2022 - 12:14:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Göstermelik anlaşma

    Samet Gök 05.06.2022 - 03:35

    acente aradığımızda böyle birşey yok diyorlar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.