TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: İç turizmde seferberlik ilan edilmeli

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: İç turizmde seferberlik ilan edilmeli
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, iç turizmde seferberlik ilan edilmesi gerektiğini söyledi

2021 turizm sezonunu belirleyecek temel unsurun aşının seyri olacağını belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, aşılamanın başlaması olumlu bir gelişme olsa da, bağışıklık kazanmanın zaman alacağını kaydetti. Bağlıkaya, kaynak pazarlarda yaptığı görüşmelerde de turizmin 2021 yılının ikinci yarısında hareketleneceği görüşünün öne çıktığını ifade etti. 2021’in turizmde hızlı bir yükseliş değil toparlanmanın başladığı yılı olacağına işaret eden TÜRSAB Başkanı, BM Turizm Örgütü’nün öngörüsünün de benzer yönde olduğuna dikkat çekti.

Turizm sektöründeki nakit akışı sorununun çözülmesi için turizm şirketlerine sicil affı getirilmesi gerektiğini belirten Firuz Bağlıkaya, sektöre KGF destekli kolay ulaşılabilir, uzun vadeli kredi sağlanması gerektiğini söyledi.

Uluslararası turizm pazarının 2021 yılının ikinci yarısında hareketlenecek olmasından dolayı iç pazarın dengeleyici bir unsur olara desteklenmesi gerektiğini savunan Bağlıkaya, bu çerçevede iç turizm seferberliği başlatılması gerektiğine vurgu yaptı. Bağlıkaya, turizmde rekabet gücünün temelini oluşturan personel istihdamının devamı için, kısa çalışmanın da 2021 sonuna kadar uzatılması gerektiğine belirtti.



Bu Haber 30.12.2020 - 10:00:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 02.01.2021 - 06:12

    Tanıtma ve Pazarlama TÜRSAB Görevidir ve önerilerinizi sizin yürütmeniz gerekir Sn.Başkan..! #TAG

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.