TÜRSAB başkan adayları konuştu, kim ne dedi?

TÜRSAB başkan adayları konuştu, kim ne dedi?

TÜRSAB’ın 25. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa aday olan Ali Bilir ve Aydın Yaylacıklılar, yaptıkları konuşmalarda eleştirilerini ve projelerini anlattı. Genel Kurulda tartışmalar yaşanması dikkat çekti.


Turizm Güncel

İki dönem Bağlıkaya başkanlığındaki yönetim kurulunda görev yapan ve seçime 3 ay kala adaylığını açıklayan Ali Bilir, TÜRSAB’ın sorunlarının çözümü için yeni yasaya ihtiyaç olmadığını ileri sürdü.

“Oylamayla Türk turizminin geleceği belirlenecek”

Seçimin koltuk değil hizmet yeri olduğunu söyleyen Ali Bilir, oylamayla TÜRSAB’ın ve Türk turizminin geleceğinin belirleneceğini söyledi. Genel kurlun hesap verme ve yeni bir döneme başlama günü olduğunu ifade eden Bilir, TÜRSAB’ın her kademesinde görev yaptığını söyledi.

Mesleğin sorunlarını ve çözüm yollarını iyi bildiğini söyleyen Ali Bilir, yeni süreçte yeni bir görev alma kararı aldığını kaydetti.

“Verilen sözler yerine getirilmediği için aday oldum”

Bağlıkaya ile sorunlarını çözmek için yola çıktıklarını söyleyen Ali Bilir, Firuz Bağlıkaya’nın tek adam yönetimine geçtiğiniksydrtti. Verilen sözler yerine gelmeyince durumu kabul etmediğini söyleyen Ali Bilir, bunun üzerine aday olduğunu belirtti.

Bağlıkaya’nın uçak bileti satan, taşımacılık yapan veya hac umre turları yapan acenteleri dışladığını ileri süren, baskıcı anlayışla hareket ettiğini ileri süren Bilir, BTK seçimlerinde yönetimin acentelere baskı yaptığını, bunun hesabını soracaklarını belirtti.

“TÜRSAB’ın yasa değişikliğine ihtiyacı yok”

TÜRSAB’ın yasa değişikliğine ihtiyacı olmadığını, Bakanlık ile görüştüklerini söyleyen Ali Bilir, sorunları kısa süre içinde çözeceklerini belirtti. Ali Bilir konuşmasında, göreve gelmeleri durumunda hayata geçirecekleri çok sayıda vaadi de sıraladı.

Aydın Yaylacıklar: Bakandan randevu istedik anında olumlu yanıt aldık

TÜRSAB’ın itibarının kaybedildiğini ileri süren Aydın Yaylacıklılar ise, Bakanın TÜRSAB genel kuruluna gelmeme nedeninin Firuz Bağlıkaya ve mevcut yönetim olduğunu iler sürdü. Bakandan randevu istediklerini ve anında olumlu yanıt aldıklarını söyleyen Yaylacıklılar, Bağlıkaya’nın bakandan bir kere bile randevu istemediğini söyledi.

“Son 5 yılda 4 binden fazla acente kuruldu”

Hazırlanan yasadan acentelerin haberdar olmadığını söyleyen Aydın Yaylacıklılar, yasanın çıkması durumunda acentelerden para tahsil edileceğini ileri sürdü. Seçime gelen acentelere verilecek desteklerin aidat borçlarından düşülmesini eleştiren Yaylacıklar, son beş yılda 4 binden fazla acente kurulduğunu belirtti.

“Vaatler yerine getirilmedi”

Seyahat acentelerinin yaşadığı sorunların çözümüne dönük vaatlerin yerine getirilmediğini savunan Yaylacıklılar, plaka parasını kaldıracakları vaadinde bulundu. 

Bağlıkaya’nın bakanla konuşmadığı için sorunların çözülemediğini iddia eden Aydın Yaylacıklılar, Bakanla görüştüğünü ve sorunların çözüleceği yönünde söz aldığını anlattı.



Bu Haber 26.11.2022 - 21:47:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.