TURKOVAC aşısı olanlar Almanya'ya girebilecek mi?

TURKOVAC aşısı olanlar Almanya'ya girebilecek mi?
Almanya Türkiye ile ilgili vize şartlarını güncelledi. 7 Ocak 2022 tarihli güncellemede seyahat için geçerli aşılar sıralandı, vize merkezleri ile ilgili uyarı yapıldı.

Almanya Moderna, BioNTech, AstraZeneca ya da Johnson&Johnson aşısı olmayanları ülkeye almayacak. Tam aşılarını olmayıp da, Almanya'ya girmesinde zorunluluk bulunanlar (duruşma, mahkemede şahitlik gibi) ancak bunu kanıtlarlarsa, karantina şartıyla girebilecek. Aşılarını yaptırmamış olanlar, vize başvurusunda bulunabilecek ancak vizesi olsa bile Moderna, BioNTech, AstraZeneca ya da Johnson&Johnson aşısı olmamışsa, Almanya'ya alınmayacak.

Sözcü gazetesinde Ali Gülen’in haberine göre, Türk aşısı Turkovac da, Çin aşısı ve Rus aşısı gibi Almanya'da tanınmıyor. Turkovac yaptıranlar, iki dozunu bu aşıdan tamamlasa bile Almanya'ya alınmayacak.

Türkiye'den seyahat kısıtlamaları sürdüğü için, korona kurallarına hep uyulması da talep edilirken, aşılarla ilgili Robert Koch Enstitüsü'nün sitesine bakılması önerildi. Bu sitede, AB'nin tanıdığı dört aşı dışında aşı bulunmuyor.

Vize şirketi uyarısı

Türkiye'deki “Alman vize merkezi” gibi, Almanya'da da son dönemde benzer ve gayriresmi “Alman vize şirketleri” açılması da Berlin'in dikkatini çekti.

Alman Dışişleri Bakanlığı, bu şirketlere gidilmemesini önerdi. Açıklamada, “Tek yetkili, harici hizmet sağlayıcısı iDATA'dır. Üçüncü şahıs ve şirketlerin Vize Bölümü'ne veya randevu sistemine erişimi yoktur. İşlem için Vize Bölümü tarafından sadece vize ücreti (en fazla 80 Euro) tahsil edilir. Ayrıca iDATA, 32,81 EUR (en fazla) tutarında hizmet bedeli alır. Vize başvuru formları, bilgi notları ve randevu kaydı oluşturulması ücretsizdir” denildi.



Bu Haber 14.01.2022 - 08:46:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.