Türkiye ve KTTC arasında yeni turizm anlaşması

Türkiye ve KTTC arasında yeni turizm anlaşması

Türkiye ve KKTC, KKTC turizminin gelişmesi amacıyla tanıtım filmi hazırlanması ve tanıtılması konusunda iş birliğine gidecek.


Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki turizm işbirliği daha da genişletildi. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni anlaşmaya göre, TC Kültür ve Turizm Bakanlığının profesyonel bir şekilde yürüttüğü tanıtım filmi hazırlanması ve medya satın alma işlemleri, aynı şartlarda KKTC için de sağlanacak.

Resmi Gazetede yayınlanan anlaşmanın maddeleri şu şekilde:

*Yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın profesyonel bir şekilde yürüttüğü tanıtım filmi hazırlanması ve medya satın alma hizmetini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı için aynı şartlarda sağlamak amacıyla gerekli tanıtım filmi ve medya planının hazırlanması,

*Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin turistik, kültürel ve tarihi değerlerinin yurt dışında bilinirliğinin arttırılması yoluyla ülkenin kalkınmasına katkıda bulunulmasını teminen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanıtımı amacıyla hazırlanacak filmin. medya planı doğrultusunda 2023 yılının ilk aylarında gösterilmesi için gerekli mal ve hizmet alımlarının Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı ile uyum ve işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesi.



Bu Haber 11.01.2023 - 09:34:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.