Türkiye İngiltere'de Yunanistan'ın tahtına oturdu

Türkiye İngiltere'de Yunanistan'ın tahtına oturdu
İngiltere merkezli tur operatörü Thomas Cook'un CEO'su Peter Fankhuser, 2019 yaz sezonu rezervasyon trendlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Fankhauser, İngiltere'de Türkiye'ye dönük tatil talebinin Yunanistan'ı geride bıraktığını açıkladı.

TurizmGüncel

Giderek içinden daha da çıkılmaz hale galen İngiltere'nin AB'den ayrılma süreci, İngiliz tatilcinin tercihinde büyük rol oynadı. Thomas Cook, bu politik kargaşadan dolayı daha fazla sayıda İngiliz turistin tatil için AB dışı ülkelere yöneldiğini açıkladı.

AB DIŞI ÜLKELERİN PAYI YÜZDE 48'E ULAŞTI

2019 yılı paket tur rezervasyonlarında AB dışı ülkelerin payının yüzde 10 artışla yüzde 48'e ulaştığını belirten Peter Fankhauser, aynı zamanda 'tatilimi yurt dışında bir ülkede geçireceğim' diyenlerin sayısının da arttığına dikkat çekti. Fankhauser, yaptıkları araştırmanın, bu yıl tatile çıkacak İngiliz vatandaşlarının geçen yıla kıyasla daha fazla harcama yapacağını ortaya koyduğunu söyledi.

TÜRKİYE YUNANİSTAN'IN KOLTUĞUNA OTURDU

2019 yaz rezervasyonlarında kazananın Türkiye olduğunu ifade eden Thomas Cook CEO'su, an itibariyle Türkiye'nin İngiltere'de Yunanistan'ı geriden bırakarak ikinci en popüler paket tur destinasyonu haline geldiğini söyledi. Peter Fanhauser ayrıca, Thomas Cook uçaklarında 'sadece koltuk' kapasitenin 4'te birinin de Türkiye satışlarından oluştuğuna dikkat çekti.

İspanya

Türkiye

Yunanistan

ABD

Kıbrıs



Bu Haber 29.04.2019 - 09:03:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.