Turizmdeki toparlanmaya delta varyantı engeli

Turizmdeki toparlanmaya delta varyantı engeli

Delta varyantının yayılması turistleri evlerinde tutuyor. Turizm sektörü zor bir dönem geçiriyor.


Çok daha kolay ve hızlı bulaşan delta varyantı turizm başta olmak üzere birçok sektörü etkiliyor. Turistler evlerinde kalıyor. Ekonomilerinin büyük bir kısmını turizm ile döndüren ülkeler endişeli.

Portekiz çıkmaza girdi

Euronews'un haberine göre, ülkesinin plajları, restoranları ve kulüpleri açısından en kazançlı hedef kitle olan İngiliz ve Alman turistler için bu ülkelerde getirilen yeni seyahat kısıtlamalarını değerlendiren Portekiz Oteller Birliği (AHP) Genel Başkanı Raul Martins, "Portekiz'de turizmin canlanması durma noktasına geldi." diyerek hayli kötümser bir tablo çizdi. Ayrıca Delta varyantı Portekiz'de vaka sayılarında artışa neden oldu. Başkent Lizbon'daki yeni enfeksiyonların yarıdan fazlasının delta varyantı olduğu belirtiliyor.

İngiltere'nin seyahat değerlendirme dosyasında Portekiz'i geçen ay 'Yeşil liste'den çıkarma kararı ve yine Almanya'nın 'AB Aşı Sertifikası'nın hayata geçmeden hemen önce bu ülkeye engel getirmesi de eklendiğinde durum Lizbon açısından içinden çıkılmaz bir hale dönüştü.

Yunanistan'da beklentiyi düşürdü

Turizm sektörünün ekonominin beşte birini oluşturduğu Yunanistan'da, Merkez Bankası,  Delta varyantının yayılmasıyla beraber 2021 turizm gelirleri beklentilerini yüzde 50'den yüzde 40'a çekti. Yunanistan 2019'da 33 milyon turist ağırlamıştı.

Yayına hazırlayan: Erdoğan Karataş



Bu Haber 02.07.2021 - 10:46:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.