Turizmciler tedirgin!

Turizmciler tedirgin!
Turizmciler dünyada, bölgede ve ülkede yaşanan bir dizi olay nedeniyle tedirgin

Rusya ile yaşanan gerilimden koronavirüs salgınına ve Ortadoğu’daki gelişmelere kadar pek başlıkta tedirgin olan turizmciler, ilgili bakanlıkların bir an önce kriz masası kurmasını istiyor.

Sözcü gazetesinden Mustafa Sarıipek, Latif Sansür, İsmail Akın ve Yaşar Anter’e konuşan turizmciler, gerek dünya geekse bölge ve ülke genelinde yaşanan olaylardan tedirgin olduklarını belirtiyor.

''Suriye'deki gerilim otomatik olarak Rusya'ya yansıyor''

TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin: Rezervasyonların artık pamuk ipliğine bağlı olduğunu belirten Sua Ersin, Suriye ile yaşanan sıkıntıların otomatik olarak Rusya’ya yansıdığına dikkat çekti. Rusya pazarının Muğla ve Antalya için önemine dikkat çeken Ersin, Avrupa’ya da sıçrayan koronavirüsün de turizm için tehdit oluşturduğunu ifade etti.

''Bütün programlar iptal oldu''

Siba Turizm’in sahibi Bülent İlbahar; Koronavirüs endişesi turizmi çok kötü etkiledi. İran’la sınır kapılarının kapatılması, Nevruz dönemi için yapılan rezervasyonların iptaline neden oldu. Uçaklar iptal oldu. Tur operatörleri tüm rezervasyonları geri çekti. Sadece Kuşadası'nda Nevruz tatili için 15 bin İran'lı gelecekti. Hepsi iptal oldu. Bizler otellerle anlaşmalar yapmıştık, ulaşım programları yapmıştık. Yoğun bir hazırlık içindeydik hepsi iptal oldu. Avrupa'da da hastalığın birkaç ülkede görünmesi problem yaratıyor. Suriye olayları büyüyor. Böyle giderse daha büyüyecek gibi görünüyor. Uzun vadede, yani önümüzdeki turizm sezonunda durumun ne olacağının sinyallerini ise 4 Mart'ta başlayacak olan ITB Berlin Turizm Fuarında belli olacak.

''Çok kısa zamanda düzeleceğini düşünüyorum''

Kemer Turistik Otelciler Birliği Başkanı Şener Gürler: Turizm güvenlik ortamına endeksli gelişen bir alan. Ülke güvenliği ile ilgili bir problem varsa bu devletin işi. Turizm sektörünün bu konuda yapabilecek bir şeyi yok. (...) Kaygı ve tedirginlik ortamı olduğu sürece turizm de etkilenecektir. Dünya Sağlık Örgütü de yakın zamanda çözümünü bulur ki bütün insanların tedirginliği üzerinden gider. Dövizdeki yükseliş dolar kuru için çok yüksek seviyede değil. Yani 8 liraları görmüş bir döviz kuru için çok yüksek değil. Yeter ki doğru pozisyonda yakalanmak lazım. Bunlar Çin ve İdlip'in ekonomi üzerinde yarattığı etkiler. Ben her şeyin çok kısa zamanda düzeleceğine inanıyorum. Bir ay içinde de güven ortamı oluşacaktır.

''Yarın öbür gün ne olur bilinmez''

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Aslan: “Mart ayının ikinci haftasındaki Nevruz bayramı nedeniyle Kuşadası, Marmaris ve Bodrum'a gelecek 15-20 bin İranlı turist iptal oldu. Türkiye'de henüz koronavirüsün görülmemesi nedeniyle Avrupa'dan iptaller yok. Ancak virüs nedeniyle tüm dünya turizmi çok önemli oranda etkilendi. Türkiye de etkilenecek. Virüsün Türkiye'de görülmemesi nedeniyle tatil için yine Avrupalı turistin tercihi Türkiye'den yana olacak. Ancak bu söylemlerimiz sadece bugün için geçerli. Yarın öbür gün ne olur bilinmez. Olaylar çok hızlı gelişiyor. Önemli olan nasıl tedbir alacağımız



Bu Haber 26.02.2020 - 14:29:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Oguz Tuncbilek 28.02.2020 - 10:24

    Kriz masası ne işe yarayacak?. Mühim olan siz otelciler ne yapıyorsunuz? Kanal ve kaynak çeşitliliği yaratmaya çalışıyormusunuz? Satış ekibinizi yollara çıkardınız mı? ekibi olmayan küçük oteller, internette yapmaları gerekenleri yaptı mı? Arkadaşlar her koyun kendi bacağından asılır. Siz yapmanız gerekenleri yapın gerekiyorsada uzmanlardan gelir yönetimi danışmanlığı alın, dijital pazarama uzmanlarından, internette neler yapabileceğinizi öğrenin ama oturup devletten bunları beklemeyin.

  • Saim Kalaylı 27.02.2020 - 09:28

    Rus turist bu sezon gelmeyecek .Putin artık bu virüsü bile bahane eder kapatır uçuşları .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.