Turizm sektörü temsilcilerinden ‘aşı önceliği’ açıklaması

Turizm sektörü temsilcilerinden ‘aşı önceliği’ açıklaması
Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm sektörü çalışanlarının öncelikli aşılanması için kayıtların alınmaya başladığını açıkladı. Sektör temsilcileri kararın olumlu olduğunu belirtti.

TurizmGüncel

Türkiye’de turizm çalışanlarının öncelikli olarak aşılanmasına karar verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde turizm çalışanlarının aşılanması için kayıtların açıldığı duyuruldu.

Firuz Bağlıkaya: Bizim aşılanmamız kadar gelecek turistlerin aşılanması da önemli

Gelişmeye ilişkin Turizm Güncel’e konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Balkanı Firuz Bağlıkaya, sektör çalışanlarının aşılanmasına ilişkin kararın sezon öncesi önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Turizm çalışanlarının alılanmasının önemli olduğunu uzun süredir ifade ettiğini kaydeden Firuz Bağlıkaya, ‘’Sonuç itibariyle yabancıyla teması en yüksek sektör turizm sektörü. Bu aşılanma süreci sezon başlamadan tamamlanırsa Türkiye’nin tercih edilmesine pozitif katkı sağlayacaktır.’’ dedi.

Türkiye’deki turizm personelinin aşılanması kadar Türkiye’ye gelen turistlerin aşılanmasının da önemli olduğuna dikkat çeken Firuz Bağlıkaya, ‘’Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Doğu Avrupa ülkeleri gibi ana pazarlarımızdaki aşılanma otanlarını yakından takip ediyoruz. Buralardaki aşılanma oranları bizim için hayati önemde. Biz kendi tarafımızda her türlü önlemi alıyoruz ama onların aşılanması da bizim aşılanmamız kadar önemli.’’ dedi.

Turizm çalışanlarının aşılanmasının Türkiye’ye dönük talebi pozitif yönde etkileyeceğine dikkat çeken TÜRSAB Başkanı, ‘’Herhangi bir otelde herhangi bir vaka çıktığı zamn sosyal medyada yayıyorlar. Bunun yaşanmayacak olması çok önemli. Türkiye’deki otellerinde vaka sayılarının düşük çıkması son derece önemli.’’ ifadelerini kullandı.

Erkan Yağcı: Eylül ayından bu yana söylüyoruz

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ise, bu konuyla ilgili taleplerini geçtiğimiz yılın eylül ayından beri Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a ilettiklerini söyledi. Yağcı, ‘’Kültür ve Turizm Bakanı da bu konuyu gündemine almıştı. Kendisine ve Sağlık Bakanına teşekkür ediyorum. Turizm çalışanlarının aşılanması bizim için son derece önemli. Sezon satışlarında Türkiye talebini olumlu yönde etkileyecektir. İngiltere pazarı aşılamda hızlı gidiyor. Aşılamanın önümüzdeki aylarda hızla artacağını öngörüyoruz.’’ diye konuştu.

Müberra Eresin: Çarkların yeniden dönmeye başlamasında etkili olacak

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin ise kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Eresin, ‘’Türkiye turizmde Covid-19 önlemleri konusunda rakip ülkelere göre çok daha hızlı davrandı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde TÜROB ve diğer tüm sektör kuruluşlarının işbirliğiyle sertifika programı hayata geçirildi. Beş bine yakın tesis sertifikalandırılmış durumda. Güvenli turizm sertifikası sayesinde işletmelerde Covid konusunda çok önemli önlemler alındı ve farkındalık oluşturuldu. Güvenli Turizm Sertifikası uygulaması uluslararası düzeyde ilgi çekti ve örnek oldu.’’ dedi.

Aşının da bu sürecin devamı niteliğinde olduğunu kaydeden TÜROB Başkanı, ‘’Turizm çalışanlarının öncelikli olarak aşılanması ile bütün işletmelerimiz güvenli turizm sertifikalı, çalışanlarımızın da aşılı olmasının rakiplerimiz karşısında oluşturacağı olumlu algının yanında turizm talebine katkısı yadsınamaz bir gerçek olup, turizm sektöründe neredeyse durmuş olan çarkların yeniden dönmeye başlamasında önemli bir etken olacaktır.’’ değerlendirmesini yaptı.



Bu Haber 12.03.2021 - 20:10:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hamit gök 13.03.2021 - 10:03

    Bu sorunun cevabını bilen varmı ? Turizm sektörü diyince akla sadece neden oteller geliyor ? Otel içinde misafirle en çok yan yana iç içe olan otel içi esnaflar ne olacak ? Mesela hamam wellnesda çalılanlar yada kuaförde bunlar ne olacak ? Binlerce otel içi esnaf var , örnek vermek gerelirse 500 kişilik otelin hamamında en az 10 kişi çalışıyor.Devlet bunları neden hesaplamaz aklım almıyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.