'Turistten bir biz vergi almıyoruz bir de turist gitmeyen ülkeler'

'Turistten bir biz vergi almıyoruz bir de turist gitmeyen ülkeler'

Türkiye'ye gelen turistten vergi alınması gerektiği açıklamsı ile dikkatleri üzerine çeken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e Antalya kent konseyinden destek geldi.


Antalya büyükşehir Beldiye Başkanı Muhittin Böcek'in açıklamasıyla gündeme gelen turistten vergi alınması tartışmasına Antalya Kent Konseyi de dahil oldu.

Yaptıkları araştırmaya göre sadece turist gitmeyen ülkelerin ve Türkiye'nin turistten vergi almadığını belirten Antalya Kent Konseyi, Türkiye gibi kitle turizmi yapan tüm ülkelerin turistten vergi aldığına dikkat çekti.

Konsey tarafından hazırlanan raporda, yoğun turist alan bölgelerin mevcut yükün altından kalkamadığı ifade edildi. Yaz sezonunda nüfusunun 3-4 katı turist ağırlayan turizm merkezlerindeki yıpranmaya dikkat çekilen Konsey raporunda, 2,5 milyon nüfusu bulunan Antalya'nın yaz aylarında ortalama 5 milyon kişiyi barındırmak durumunda kaldığı ifade edildi.

Belediyelerin mevcut olanaklarla bu yoğun nüfusa hizmet vermekte zorlandığı belirtilen rapoda, bütün tatil bölgelerinde 'şehir', 'konaklama', 'ekoloji', 'yatak' gibi isimlerle vergi alındığına dikkat çekilerek, alınan verginin şehirlerde daha kaliteli ve uzun soluklu bir yaşam kurulmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.



Bu Haber 17.07.2019 - 15:57:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.