TUREB genel kurulunda hangi adaylar yarışacak?

TUREB genel kurulunda hangi adaylar yarışacak?

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) genel kurula gidiyor. Genel kurulda yarışacak adaylardan ikisi belli oldu.


Turist Rehberleri Birliği, 10 Mart’ta 3. olağan genel kurulunu yapacak. Ankara Gür Kent Otel’de yapılacak genel kurulun toplanma saati 08.30, seçim saati ise 15.00 olarak açıklandı.

YARIŞACAK ADAYLAR BELLİ OLDU

İki dönem kuralından dolayı mevcut başkan Ahmet Zeki Apalı’nın aday olmayacağı genel kurulda Ankara Turist Rehberleri Odası Başkanı Suat Tural adaylığını açıklarken, bir diğer dayın ise henüz adaylığını resmen açıklamayan Antalya Turist Rehberleri Odası delegesi Atilla Nilgün olduğu öğrenildi. Nilgün, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e Türkiye’de rehberlik eden isim olarak biliniyor.

Atilla Nilgün

155 DELEGE OY KULLANCAK

13 odaya kayıtlı 155 delege, 10 bin 592 rehberi temsilen genel kurulda oy kullanacak. TUREB içinde en büyük iki oda 60 üyeyle İstanbul Rehberler Odası ve 24 delegeyle Antalya Rehberler Odası. Genel kurulda delegeler, bir başkan ve 4 yönetim kurulu üyesini belirleyecek. 3 Mart’ta yapılacak ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamaması durumunda, ikinci toplantı 10 Mart’ta yapılacak.

YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İSİMLER

Şu ana kadar yönetim kurulu üyeliği adaylığını açıklayan isimler ise; İstanbul Rehberler Odası (İRO) delegesi Serhan Güngör, İRO delegesi Esmeray Akar, Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Delegesi Sami Yılmaz ve Aydın Rehberlet Odası (ATRO) Başkanı Ozan Sayın.

APALI YÖNETİME GİRİP GİRMEME KARARINI GENEL KURULDA VERECEK

Öte taraftan rehberlerin, tecrübelerinden faydalanmak üzere mevcut başkan Ahmet Zeki Apalı’nın yeni yönetimde bulunmasını istediği, Apalı’nın ise konuyla ilgili kararını



Bu Haber 09.03.2019 - 20:52:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.