TUI'den Rus milyardere 1,8 milyar euroluk sermaye artışı çelmesi

TUI'den Rus milyardere 1,8 milyar euroluk sermaye artışı çelmesi

TUI Grubu, geçtiğimiz ay ilan ettiği 1,8 milyar euroluk sermaye artışını tamamladı. Yaptırım listesinde bulunan, şirketin en büyük hissedarı Mordashov rüçhan hakkını kullanamadı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, 1,8 milyar euroluk sermaye artışına gitti. Sermaye artışına, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle batılı devletlerin yaptırım listesinde olan Rus iş adamı Alexey Mordashov katılamadı. Böylelikle, yüzde 35 ile TUI'nin en büyük hissedarı olan Mordashov'un şirketteki payı azalmış oldu. Mordashov'un yaptırım listesinde olmasından dolayı rüçhan hakkını kullanamayacağını açıklayan TUI, son sermaye artışı ile Alexey Mordashov'un hissesinin ne kadara gerilediğini ise açıklamadı.

TUI'nin sermaye artışına ilişkin açıklamasında "Alman Menkul Kıymetler Yasası gereği, Alexey A. Mordashov'un bağlantılı olduğu ve kişi ve kurumların hisseleri kilitli kalacaktır. Bu nedenle kendisi veya yaptırım uygulanan kişi veya kuruluşlar sürece katılamaz." denildi. Mordashov, bir önceki sermaye artışında rüçhan hakkını kullanarak şirketteki payını yüzde 35'e yükdeltmişti.

TUI'nin sermaye artışından elde ettiği gelirin, covid döneminde Alman devlet bankası KfW'den alınan kredinin ödenmesinde kullanılacağı kaydedildi.

TUI’deki sermaye artışına Barclays Bank Ireland PLC, BofA Securities Europe S.A., Citigroup Global Markets Europe AG, COMMERZBANK Aktiengesellschaft, Deutsche Bank Aktiengesellschaft ve UniCredit Bank AG’nin katıldığı kaydedildi.



Bu Haber 19.04.2023 - 11:28:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Aleksey

    Özmen Cankırar 23.04.2023 - 09:30

    Bu adama birşey olmaz . Devletin tüm imkanları elinde . COVID zamanında özel keyfi için 500.000.000 )(beşyüz milyona) Euro’ya Almanya’da özel yaptırıp Antalya ücretsiz çalıştırdığı veya tazminatsız kişilerin hakkına saysın

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.