TUI Yunan otelcilere ‘bekleyin’ dedi, sektör ayağa kalktı

TUI Yunan otelcilere ‘bekleyin’ dedi, sektör ayağa kalktı
Ödeme planındaki aksama nedeniyle tur operatörü TUI ile Yunan otelciler arasında anlaşmazlık yaşandığı belirtiliyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI'nin  ''Ödeme için 2021 yılının mart ayına kadar bekleyin'' dediği Yunan otelleri ile sorun yaşadığı belirtiliyor. Financial Times'ın haberine göre şirket, ödemeleri 2021 yılının mart ayına erteleyen bir dizi sözleşme değişikliği yaptı.

Otellerin yüz binlerce euro alacağı var

Pek çok otel için birkaç yüz bin euroyu bulan ödemelerin genellikle müşteri döndükten son 60 gün içinde yapıldığı ve bu paranın oteller tarafından kış dönemi giderlerini karşılamada kullanıldığı belirtilen haberde, ''İki otelci TUI 600'er bin euro olacağı olduğunu söyledi. Otelciler, TUI'nin ödeme yapmaması durumunda hayatta kalmak için banka kredisi kullanmak zorunda kalacaklarını söyledi.'' ifadelerine yer verildi.

TUI: Ödeme planını gözden geçirmek istiyoruz

Financial Times'a açıklama yapan TUI ise 2020 yılı için otelcilere önemli miktarlarda ön ödemeler yaptığını ve bunun büyük bir yüzdesinin geri alınmadığını kaydetti. Şu ana kadar bu paranın sadece küçük bir yüzdesine 'başvurduğuna' dikkat çeken TUI, ödeme planını tartışmak ve seçenekleri gözden geçirmek istediğini belirtti.

Yunanistan’da 2 bin otelle çalışıyor

İspanya'da 1400, Yunanistan'da ise 2000 bin otelle çalışan TUI'nin, İngiltere'nin Yunanistan'ı daha uzun süre seyahat koridorunda tuttuğu için bu ülkedeki otellere daha fazla borçlu olduğunu belirtiliyor.

‘’Oteller risk aldı, kayıpları sineye çekti’’

Ödeme gecikmesinin oteller için adeta bomba olduğunu belirten Rodos Milletvekili Nektarios Santorinios, ''Bu yıl otellerini açarak büyük risk aldılar ve birçoğu yaşadığı kayıpları sineye çekti. Üç ve dört yıldızlı oteller hayatta kalmak için büyük bir mücadele vermek zorunda kalacak.'' dedi.

34 milletvekilinden hükümete TUI mektubu

Muhalefet partisi Syriza'ya mensup34 milletvekili geçtiğimiz hafta parlamentoya bir mektup yazarak hükümetin ödemeler konusunda TUI üzerinde baskı kurmasını talep etti.

Yunanistan Turizm Bakanı  Haris Theocharis, hükümetin durumu yakından takip ettiğini ve ülke ekonomisinin yüzde 18'ini oluşturan turizm sektörü için Avrupa Birliği'nden destek almayı umduğunu belirtti.



Bu Haber 12.11.2020 - 10:50:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.