TUI, bu istatistikle piyasaya güven vermeye çalışıyor

TUI, bu istatistikle piyasaya güven vermeye çalışıyor
Thomas Cook'un iflası sonrası büyük şirketler için 'iflas etmesine izin verilmez' yargısı ortadan kalktı. Turizm sektörü diğer büyük tur operatörlerinin durumunun ne olacağını sorgularken TUI, istatistiki veriyle piyasaya güven vermeye çalışıyor.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Thomas Cook'un iflası sonrası sektörde, 'diğer büyüklerin durumu ne olacak?' soruları sorulmaya başlamış, ve paket tur pazarının geleceği tartışma konusu olmuştu.

Dünyanın en büyük seyahat grubu TUI, kendilerinin Thomas Cook'la karıştırılmaması gerektiği, Thomas Cook'un gelirlerinin çok büyük bir kısmı tur operatörlüğünden gelirken, TUI'nin gelirlerinin yalnızca yüzde 30'unun tur operatörlüğü işinden sağlandığını anlatıyor.

Konuyla ilgili olarak TUI'nin PolitikLounge isimli platformunda yayınlanan yazıda, sektörün geleceği ile ilgili, özellikle hava yolu şirketlerini merkeze alan bir analiz yayınlandı.

Tüm bunlar TUI için ne anlama geliyor?

Konuyla ilgili olarak PolitkLounge'da yayınlanan açıklama şöyle:

''Thomas Cook'un iflası yüz binlece insanı doğrudan etkiledi. yarım milyondan fazla tatilci havalimanlarında mahsur kaldı. Ya da ileri tarihli rezervasyon yapanların tatil hayali bir gecede mahvoldu. Bunun yanında, şirkette çalışan 21 bin kişi işini kaybetti ve bunların önemli bir bölümü işsizlikle boğuşurken kişisel gelecek planlarını askıya almak zorunda kaldı. Thomas Cook'un iflasından ne tür dersler çıkarılabilir ve TUI için tüm bunlar ne anlama geliyor?

‘’Hava yollarındaki aşırı kapasite, Avrupa’da bir norm haline geldi’’

Sadece paket tatil satan şirketler ve hava yolları uzun yıllardır baskı altında. Aşırı kapasiteler Avrupa'da adeta bir norm haline geldi. Piyasadaki aşırı koltuk arzı fiyatları düşürüyor, hava yolu şirketleri maliyetin altında koltuk satıyor. Düsseldorf'tan Palma'ya yapılan bir uçuşun, Palma'dan taksiyle otele gitmekten daha ucuz olması tüm sektöre zarar veriyor.

‘’EasyJet ve Ryanair piyasaya zarar veriyor’’

Bir başka endişe ise, sektör için iyi bir şey olan konsolidasyonun (birleşme ve satın almalar), sürekli geciktirilmesidir. Air Berlin iflas ettikten sonra, bu şirkete ait kapasite ortadan kalkmadı. Şimdi aynı kapasite EasyJet ve Ryanair tarafından kullanılıyor. Bu hava. yolu şirketlerinin maliyetin altında koltuk satması büyük kayıplara neden olmaktadır. Sadece bu iki hava yolu şirketinin sadece 2019 yılının ilk yarısına yaşadığı kayıp 500 milyon euro.

‘’Müşteri eğilimlerini şekllendirenler kazanacak’’

Ayrıca son zamanlarda müşteriler ağırlıklı olarak bir tur operatöründen uçuş ve otel gibi basit şeylerin dışında şeyler bekliyorlar. Bireysel deneyimleri yaşamak, otellerinde kendi odalarını seçmek, sıra dışı gezi ve aktivitelerde bulunmak istiyorlar. Bunu önceden fark eden ve bu eğilimleri şekillendirmeye çalışan seyahat şirketleri kazananlar olacak. Bunlardan biri de TUI Grubu.

tuı_result

‘’Gelirimizin sadece yüzde 31’i paket tur’’

TUI'nin organizasyonunu kapsamlı olarak yeniden yapılandırdık. Şu anda TUI iş geliştirici, yatırımcı, otel ve kruvaziyer işletmecisi. Gelirlerimizin yüzde 69'u, kendi tasarladığımız ve geliştirdiğimiz tatil deneyimlerinden elde ediliyor. Geleneksel tur operatörlüğü ve hava yolu işletmeciliği, toplam gelirimizin çinde sadece yüzde 31 paya sahip. Bu stratejimiz, 2014 yılından bu yana. bize her yıl ortalama yüzde 13 büyüme sağladı. TUI Grubu şu anda 70 bin kişinin çalıştığı, yılda 27 milyon insana hizmet veren bir şirket. Paket turlar, insanların gereksinimini karşıladığı sürece çekici olmaya devam edecek.''



Bu Haber 04.11.2019 - 16:50:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.