Thomas Cook'ta kontrolün Fosun'a geçmesine uzmanlar ne diyor?

Thomas Cook'ta kontrolün Fosun'a geçmesine uzmanlar ne diyor?

İngiliz seyahat endüstrisinin önde gelen isimleri, Thomas Cook'un tur operatörlüğü ile perakende satış işlerinde kontrolün Çinli yatırım şirketi Fosun'a geçmesine olumlu bakıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa seyahat pazarını çalkalayan dev anlaşmayla ilgili İngiliz seyahat pazarının önde gelen uzmanları değerlendirmelerde bulundu. Fosun'un Thomas Cook'un tur operatörlüğü ve perakende işlerinde kontrolü alması, hava yolu ayağına ise azınlık hissesine sahip olmasının seyahat endüstrisi için olumlu bir gelişme olduğunu belirten uzmanlar, yapılanın olabilecek en iyi anlaşma olduğunu ifade ediyor. Fosun, yüzde 18 ile Thomas Cook içinde en büyük hisseye ship şirketti. İki şirket arasındaki anlaşmanın eylül ayında tamamlanması bekleniyor.

İşte sektörün önde gelen isimlerinin Thomas Cook-Fosun anlaşmasına ilişkin değerlendirmeleri:

Advantage Travel Partnership CEO'su Julia Lo Bue: Çok mutluyum. Thomas Cook hem önemli bir partner hem de sektörün temel oyuncularından biri. Hem sektör hem de müşteriler için iyi bir anlaşma.

DER Touristik CEO'su Derek Jones: Bu anlaşma hem sektör hem de Thomas Cook çalışanları için iyi bir anlaşma. Spekülasyona neden olan her şey iyidir.

Holidaysplease kurucu ortağı Richard Dixon: Thomas Cook sektöre değer katıyor ve güven verici bir şirket.

Thomas Cook'un eski bi yöneticisi: Thomas Cook'u, onun işlerini ve çalışanları korumak için mümkün olabilecek en iyi anlaşma. Hissedarlar öfkeli ama anlaşma Thomas Cook'un yola devam etmesini sağlayacak. Bu güzel bir çözüm.

Thomas Cook İcra Kurulu Başkanı Peter Fankhauser: İstediğimiz sonuç bu değildi ancak müşterilerimizi, çalışanlarımızı, partnerlerimizi ve tedarikçilerimizi güvenceye almanın yollarını sunan en pratik çözümdü. Müşterilerimiz güven içinde rezervasyonunu yapabilir. Operasyonlarımıza devam edecek kaynağımız var.

Çinli seyahat uzmanları ise, ünlü bir tur operatörü markası olarak Thomas Cook'ta kontrolün Fosun'a geçmesi ile birlikte devasa Çin pazarında ortaya çıkacak fırsata da dikkat çekiyor.

Çinli Finn Partners'ın uzmanı Cathy Chon: Fosun Thomas Cook markasını korudu. Çinli bir şirket batılı bir şirketi satın aldığında, onun prestijini korumak ister ve bu konuda sağduyuludur. Thomas Cook'a ilişkin Çin'de bir farkındalık var ancak ismi İngilizce olduğundan bu farkındalık sınırlı.

Thomas Cook sözcüsü: Thomas Cook'da Fosun'un yatırımcı olarak bulunması güven veriyor. Perakendecilik Thomas Cook'un bi parçası olarak kesinlikle kalacak. Bu anlaşma hissedarlar hariç diğer tüm bileşenler için işin devam etmesi anlamına geliyor.



Bu Haber 17.07.2019 - 14:05:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.