The Plaza Hotel 40 milyon dolar yatırımla yenilendi

The Plaza Hotel 40 milyon dolar yatırımla yenilendi
Çağlar ailesine air The Plaza Hotel, 40 milyon dolarlık yatırımla yenilenerek ‘Mövenpick Hotel İstanbul Bosphorus’ markasıyla hizmet vermeye başladı

Yasemin Çağlar: 40 milyon dolar yatırım yaptık

Cavit Çağlar’ın çocukları Yasemin Çağlar, Mustafa Çağlar ve Yeşim Hattat, İstanbul-Balmumcu’da bulunan The Plaza Hoteli 40 milyon dolarlık yatırımla, tepeden tırnağa yenileyerek ekim ayında Mövenpick Hotel İstanbul Bosphorus adıyla hizmete aldı. Kısa sürede yüzde 80 doluluğa ulaştıklarını söyleyen Çağlar kardeşler, "Turizm sektöründe yatırıma devam edeceğiz. Hedefimizde Antalya var. Dünya genelinde ekonomilerde pandemi kaynaklı sıkıntılar yaşansa da ülkemizin geleceğine güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

“Lobiyi yenilemek için başladı, pandemi çıkınca tüm oteli yeniledi

Sabah gazetesinden Feride Cem’e konuşan Yasemin Çağlar, 2019’da lobiyi yenilemek için yatırıma başladıklarını, ancak pandemi ortaya çıkınca tüm oteli yenilemeye karar verdiklerini ifade etti. Çağlar, “Kolları sıvayarak dev bir yatırıma giriştik. Kırmadığımız yıkmadığımız yer kalmadı, iki yıl boyunca misafir kabul etmedik. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Fransız Accor'un lüks segment markalarından Mövenpick bize çok yakıştı.” dedi.

Belek, Side Kemer taraflarında 5 yıldızlı otel arayışında

Eskiden iş odaklı bir otel olduklarını ancak şimdi lüks segmente geçtiklerini ifade eden Yasemin Çağlar, Bursa’da Mövenpick markasıyla bir termal otellerinin daha bulunduğunu, otelcilikte büyümek istediklerini ifade etti. Yasemin Çağlar, "Şu anda Belek, Side, Kemer taraflarında 5 yıldızlı resort otel projemiz için yer arayışımız devam ediyor. Orası çok daha büyük bir yatırım olacak. Yurtdışında da yatırım niyetimiz var" şeklinde konuştu.

“Misafirin yüzde 75’i yerli misafir”

Bugüne kadar ağırladıkları misafirlerin yüzde 75'inin yabancı olduğunu söyleyen Yasemin Çağlar, yurtdışından en çok Almanya, İngiltere, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, İran gibi ülkelerden misafir ağırladıklarını anlattı. Amaçlarının Avrupalı turisti daha fazla çekmek olduğunu söyleyen Çağlar, "Ortadoğu da bizim için önemli bir pazar. Güvenli turizmde çok iddialıyız, insanları evinde hissettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Bütün hazırlıkları pandemi sonrası için yaptıklarını belirten Mustafa Çağlar ise, tesisteki oda sayısını 240’tan 257’ye çıkardıklarını söyledi.



Bu Haber 06.12.2021 - 08:05:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.