Tatilsepeti ve Odamax'tan 2020 değerlendirmesi

Tatilsepeti ve Odamax'tan 2020 değerlendirmesi
Tatilsepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz ve Odamax Online Otel Yönetimi Müdürü Bora Genç, iç pazarda 2020 için sinyallerin olumlu olduğunu söyledi.

‘İç pazarda yüzde 15 büyüme var’

Dünya turizm hareketinin güven ortamına dayalı olduğunu söyleyen Tatilsepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, dünya genelinde yaşanan gelişmeler iç pazarın önemini daha da artırıyor. Yurt dışı pazarları her zaman büyük risk taşıyor. İç pazarı göz ardı edemeyiz” dedi. İç pazardaki büyümenin yüzde 15 civarında olduğunu dile getiren Küçükyılmaz, 2020’nin 2019’dan daha iyi bir yıl olacağını belirtti.

‘Oda bulmak bu yıl daha zor olacak’

Ocak ayı rezervasyonlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 110 artış gösterdiğini söyleyen ETS Tur markası Odamax Online Otel Yönetimi Müdürü Bora Genç, “Sezon sinyalleri oldukça iyi. Yüksek sezonda oda bulmak eskisinden daha zor olacak” dedi. Dijital devrime turizm sektörünün de ayak uydurduğunu anlatan Genç, “Bu değişime en hızlı adapte olan şehirlerden biri de Alanya oldu” dedi.

burhan sili

‘Fiyat-kalite dengesiyle fark yaratıyoruz''

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, turizm profesyonellerinin ve sektör temsilcilerinin EMITT Fuarında bir araya geldiğini söyleyerek, “Acente, konaklama sektörü, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve tur operatörlerinin yoğun görüşmelerine sahne olan Alanya standında ağırladığımız sosyal medya fenomenleri ve TV program yapımcılarıyla Alanya tanıtımı ve projeleri geliştirdik. Özellikle dünya ticaretinin internet mecrasında her geçen yıl daha fazla yer alması bu alanda tanıtımın artırılması gerektiğine işaret ediyor. Biz de tanıtım çalışmalarına ağırlık veriyoruz” dedi. Burhan Sili, Alanya’nın fiyat/kalite dengesi olarak rakiplerinin çok önünde olduğunu da söyledi.



Bu Haber 03.02.2020 - 10:40:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.