Tatilbudur bayram tatilinde en çok tercih edilen destinasyonları açıkladı

Tatilbudur bayram tatilinde en çok tercih edilen destinasyonları açıkladı

Tatilbudur.com’un pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı Barış Nefesoğlu, Ramazan Bayramı tatilinde en çok tercih edilen destinasyonları açıkladı.


Tatilbudur.com’un pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı Barış Nefesoğlu, Ramazan Bayramı’na ilişkin talep ve rezervasyonları değerlendirdi. Nefesoğlu’na göre destinasyonlar arasında Antalya, Muğla ve Aydın öne çıkarken otellerin en çok tercih edildiği bölgeler Alanya, Side, Kemer, Kuşadası ve Bodrum olarak sıralandı.

Yaz tatiline göre daha kısa süren bayram tatili için konaklamalar ortalama 3 gece 4 gün olacak şekilde planlanırken; kültür turlarında yurt içinde Kapadokya, Safranbolu ve İzmir çevresi öne çıkıyor. Yurt dışında ise bu talepler Paris, Balkanlar ve İtalya’da yoğunlaşıyor.

6 Şubat’ta gerçekleşen deprem felaketi sonrası turizm sektörü tüm enerjisi ve önceliğini bölgeye destek üzerine yoğunlaştırırken, tüketici tarafında da erken rezervasyon taleplerinde düşüş yaşandı. Bayram tatilinin yaklaşmasıyla tüketici davranışları yavaş yavaş yine önceki hedeflenen değerlere döndü. 2023 Mart ayı talepleri 2022’nin üzerinde gerçekleşti. Ramazan Bayramı tatili için konaklama talepleri 20 Mart’a kadar stabil devam ederken, 20 Mart haftası itibari ile artışa geçti. 27 Mart haftası itibari ile de önceki dönemin 2 katına çıktı.



Bu Haber 13.04.2023 - 12:39:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.