Tacizle suçlanan Atilla Tuna’dan açıklama

Tacizle suçlanan Atilla Tuna’dan açıklama
İstanbul Filarmoni Derneği’nin yeni çıkacak müzik dergisi için editör olarak işe başlayan Dilacan Ö., Dernek Başkanı Atilla Tuna’nın tacizine uğradığını iddia etmişti. Atilla Tuna, konuyla ilgili açıklama yaptı, Dilacan Ö., ise anında yanıt verdi.

İstanbul Filarmoni Derneğinin başkanı Antonina Turizm’in sahibi Atilla Tuna’nın, derneğin çıkaracağı dergide editör olarak işe başlayan Dilacan Özçelik isimli kadını taciz ettiği iddialarına Tuna’dan yanıt geldi. Dilacan Özçelik’n dernekte sekreter olarak işe başladığını, çıkacak derginin editörlüğünün üstlenmek istediğini ancak dergiyi çıkarma konusunda kendisini yetersiz görünce de iftira attığını ileri süren Atilla Tuna, konuyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Tunan’nın Instagram hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Derneğimizin eski çalışlanı Dilacan Özçelik tarafından son günlerde şahsıma ve derneğimizin tüzel kişiliğine ve yönetim kuruluna yönelik gerçek dışı ve iftira boyutunda suçlamalarda bulunmuş ve bu suçlamalar çeşitli sosyal medya platformlarında ve ulusal yayın yapan basın organlarında haber yapılmıştır.

Bu gelişmeler karşısında iş bu açıklamanın yapılması mecburiyeti doğmuştur.

Dilacan Özçelik derneğimizde sekreter olarak işe başlamış, derneğin yedi yıldır yayınlanmayan dergisinin yeniden yayınına karar verildiğinde kendisi müzikoloji eğitimi gördüğü için işbu derginin editörlüğünü üstlenme istemiştir. Kendisinin henüz fakülte dördüncü sınıfta olması ve bu iş için bu haliyle yetersiz olması gözününde bulundurularak kendisinin iddiasının aksine, editörlük görevine getirilmemiştir. Ancak bu görevi alması için kendisini geliştirecek sekiz haftalık bir klasik müzik kursu ve bir dizi kitap önerilmiş ve ayrıca özel yaşamını da bu işin yapısına uygun bir hale getirmesi ve tüm bu susların bir iş sözleşmesi ile bağlanması önerisinde bulun olmuştur.

Bu önerinin yapılma yapılması esnasında şahsımın çalışma sürecinin nasıl olacağını anlatan ifadeleri Dilacan Özçelik tarafından izinsiz şekilde kayda alınmış akabinde de gerçekdışı bir suçlamanın temel oluşturması amacıyla tümüyle minvalinden kaydırılarak taciz kisvesi altında tarafıma ve derneğe yapılan suçlamalara alet edilmiştir.

Aslında kendisine yapılan iş teklifinin ve sözleşme kapsamının karşısında işin ciddiyetini anlayan ve bunun neticesinde yetersizlik hisseden ve bu görevi üstlenemeyeceğini anlayan Dilacan Özçelik hemen ertesi gün derneğin kendisine tahsis ettiği cep telefonu, laptop ve anahtarları uhdesinde tutarak iş yerine gelmemiştir. Bunun üzerine bir hafta mazeretsiz şekilde işe gelmeyen Dilacan Özçelik’in iş akdi yönetim kurulu kararıyla son landırılmıştır.

Dilacan Özçelik’in iddiaları tamamen bu gelişmeye dayalı olup bu durumu desteklemek için geçmişe yönelik tümüyle gerçekdışı bir kurgu oluşturulmasını da içeren bir yapıdadır. Kendi mesleki yetersizliğini ve görevi sürdüremeyeceğini anlayarak meseleyi başka bir boyuta taşıyarak şahsımın ve derneğin itibarını zedeleme gayreti içine girmiştir. Kendisine hiçbir zaman ve hiçbir anlamda şahsım tarafından herhangi bir taciz davranışında bulunulmamıştır. Bunu açık ve kesin ve net şekilde ifade etmek isterim. Gerek habersiz iş konuşmalarını kayda alıp yayarak suç işleyen, gerekse de kendisine zimmetli verilen cep telefonu ve laptopu iade etmeyen Dilacan Özçelik ile hukuki platformun her alanında mücadele edileceğini duyurur, ve bu çerçevede İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 27.09.2021 tarihi itibari ile suç duyurusunda bulunulduğunu da ifade etmek isterim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Atilla Tuna’nın yeni bir açıklama yapan Dilacan Özçelik ise, Atilla Tuna tarafından 2 Eylül’de işiyle tehdit edildiğini, 3 Eylül’de ise taciz ve mobbing nedeniyle işe gitmediğini ileri sürdü. Yaşadıklarını kurula da anlattığını kaydeden Özçelik, Atilla Tuna’nın kendisini ne şekilde kovduğunun WhatsApp mesajlarında bulunduğunu söyledi.

Özçelik’in yaptığı son açıklama şöyle:

1.A.T'nin açıklamasına istinaden; 2 Eylüldeki işim ile tehdit ettiği son görüşmemizden sonra yalnızca 3 Eylül'de taciz ve mobbing sebebiyle korktuğum için işe gitmedim. Cumartesi yaşadıklarımı kurula anlatarak yardım istedim.

2.A.T'nin beni ne sebeple ve ne şekilde kovduğu WhatsApp mesajı olarak mevcuttur. Editör olduğuma dair kanıtlar yine WhatsApp mesajlarında ve iş mailimde mevcuttur. Bu süreçte A.T ile yüz yüze gelmek istemediğim için laptop ve telefon hala bendedir.

3.Bana işe uygun olduğumu söyleyen A.T. tacizlerinden rahatsız olduğumu dile getirmemle birlikte yetersizlikten bahsetmeye başladı. WhatsApp ekran görüntülerini sizinle paylaşamamanın üzüntüsü içindeyim. Avukatlarımın uyarısı üzerine şu an sizinle paylaşamıyorum.

4.Hukuksal süreçte bu kanıtların hepsi kullanılacaktır. Basit yalanlarla yaşadığım mağduriyet A.T. ve taraflarınca devam ettirilmektedir. Bu süreçte desteğini esirgemeyen herkesi bilgilendirmeye devam edeceğim.”



Bu Haber 28.09.2021 - 21:01:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.