Suudilerin Türkiye boykotu konut satışlarına da yansıdı

Suudilerin Türkiye boykotu konut satışlarına da yansıdı

Bir süredir Türk mallarına gayri resmi boykot uygulanan Suudi Arabistan'da, boykotun konut satışlarına da yansıdığı ortaya çıktı.


Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki siyasi ve gerilim ve devamında başlayan Türkiye boykotu konut satışlarına da yansıdı. Suudi yetkililerden Türk mallarına ve Türkiye'ye boykot çağrısı yapılırken, konuya ilişkin olarak Türkiye'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ticaret Odası Başkanı 'boykot' çağrısı yaptı

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan cumartesi günü Twitter'dan yaptığı açıklamada “Türk hükümetinin, hükümetimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik süregelen saldırgan tutumu nedeniyle Türkiye'ye dair, ithalat, yatırım ya da turizm olsun her şeye boykot uygulamak her Suudi tüccar ya da tüketicinin sorumluluğudur” dedi.

Konut satışlarına yansıdı

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, iki ülke arasında yaşanan gerginlik Suudilerin Türkiye’deki konutlara olan ilgisini de azalttı. Son altı yıl incelendiğinde Suudilerin Türkiye’den aldıkları konut sayısında ciddi bir düşüş göze çarpıyor. 2019 yılının tamamında Türkiye’den toplam 2.208 konut alan Suudiler, bu yılın ilk 8 ayında sadece 435 konut aldı.

2015 yılında ikinci sıradaydı

Buna göre 2015 yılında Türkiye’den aldıkları toplam 2 bin 704 konut ile Iraklıların ardından ikinci sırada gelen Suudiler, 2016 yılında da 1.886 konut alarak yine Iraklıların ardından ikinci sırada yer aldı.

2017 yılında aldıkları toplam 3.345 konut ile sıralamada yerleri değişmeyen Suudiler, 2018 yılına geldiğimizde aldıkları toplam 2 bin 718 konut ile Irak ve İran’ın ardından üçüncü sıraya gerilediler.

2019 yılında ise toplam 2 bin 208 konut alan Suudiler sıralamada Rusya’nın da gerisine düşerek 4. sıraya indi.

2020 yılının ilk 8 ayında ise Suudilere yapılan konut satışları, diğer yıllara göre çok düşük kaldı. İlk 8 ayda Türkiye’den 435 konut alan Suudiler, sıralamada ise 15. sırada bulunuyor.

Eylül ayında ilk 20'de bile yoklar

Bugün açıklanan eylül ayı verisinde de ilk 20 ülke arasında yer almayan Suudiler, diğer ülkeler kategorisinde bulunuyor. 2020’nin ilk 8 ayında Suudilere en fazla konut satışı 110 adet ile ocak ayında gerçekleşti.



Bu Haber 15.10.2020 - 14:49:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.