Suriye'de ateşkes başladı

Suriye'de ABD ve Rusya'nın üzerinde anlaştıkları ateşkes resmen yürürlüğe girdi. Rejim güçleri, 7 gün boyunca çatışmaların duracağını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ateşkes ilanından itibaren çatışmaların azaldığını söyledi.


Suriye rejimi; ABD ve Rusya'nın üzerinde anlaştıkları 'saldırmazlık anlaşması' kapsamında ülke genelinde 7 gün sürecek ateşkesi resmen ilan etti.

SAAT 19.00'DAN İTİBAREN...

Suriye devlet televizyonunda konuşan rejim güçleri sözcüsü, 'silahlı grupların tüm olası ihlâllerine anında karşılık verileceğini' ifade etti. Suriye'de rejime bağlı ordunun, ülkenin resmi ajansı SANA'da yer alan açıklamasında, "Ateşkes, silahlı gruplar tarafından yapılan herhangi bir ihlale cevap verilme hakkını korumakla birlikle 12.09.2016 günü saat 19.00'dan itibaren 18.09.2016 tarihi ve saat 23.59'a kadar tüm ülkede uygulanacak" ifadesine yer verildi.

Muhaliflerin bazı çekinceler bulunmasına rağmen, ateşkesin kabul edildiğine dair bir değerlendirme niyeti taşıdığını aktardı.

Bu çekinceler arasında ateşkesin uygulanması konusunda herhangi bir güvence verilmemesi gibi noktalar olduğu vurgulandı. Haberin devamı>>>


Bu Haber 13.09.2016 - 09:31:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.