SunExpress Türkiye'den yurt dışına 26 yeni hat açıyor

SunExpress Türkiye'den yurt dışına 26 yeni hat açıyor

2022 yılında yolcu sayısında rekor kırdığını açıklayan SunExpress, 2023 yılında Türkiye’den yurt dışına 26 yeni rota ekleyeceğini duyurdu.


Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2022 yılında yolcu sayısı bakımından rekora imza atarak 10,7 milyon yolcu taşıdı. Hava yolunun doluluk oranı ise pandemi öncesi seviyeleri aşarak yüzde 85 oldu.

2022 yılında yaklaşık 1,49 milyar euro gelir ile pandemi öncesi rakamlarını ve karlılık hedefini aşan SunExpress, bu yaz için Türkiye ile Avrupa arasında şimdiye kadarki en geniş uçuş ağı ile hizmet sunmayı planlıyor. Hava yolu, 2023 yaz sezonunda uçuş ağına toplamda 26 yeni rota ekleyerek yıl sonunda 12 milyonu aşkın yolcu taşımayı hedefliyor.

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, deprem sonrası yaraların sarılmasına destek olmaya devam ettiklerini belirterek toparlanmaya destek için Türkiye'nin turizm elçisi olarak yurtdışında yoğun şekilde ülkenin tanıtımına odaklandıklarını aktardı. Kownatzki “Yaz dönemi için Türkiye’ye güçlü talep devam ediyor.  SunExpress olarak bu talebi karşılamak amacıyla koltuk kapasitemizi yüzde 13 arttırırken, 26 yeni rota ile uçuş ağımızı genişlettik” dedi.

Hava Sosyal Medya’nın aktardığına göre, SunExpress, 2023 yaz sezonunda Türk Rivierası için 15 yeni rota sunacak. Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından yapılacak uçuşlarda toplamda 58 noktaya uçuş gerçekleştirecek.

16 Anadolu kentinden Avrupa’nın 18 şehrine direkt tarifeli seferler sunan hava yolu, bu yaz Anadolu – Avrupa uçuş ağına da 11 yeni dış hat rotası ekliyor.

İşte o hatlar:

Antalya: Bristol, Newcastle, Tiflis, Dublin

Dalaman: Birmingham, Brüksel, Zürih

İzmir: Dubai, Birmingham, Saarbrücken, Atina, Venedik, Tiblisi, Edinburgh, Barselona

Ankara: Berlin, Stockholm, Tiflis, Hamburg

Adana: Berlin, Hamburg

Kayseri: Cenevre

Gaziantep: Cenevre

Diyarbakır: Viyana

Hatay: Stuttgart

Kütahya-Zafer: Düsseldorf



Bu Haber 14.03.2023 - 13:06:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.