Grev yapan SunExpress, Eurowings ve Germanwings çalışanları ne istiyor?

Grev yapan SunExpress, Eurowings ve Germanwings çalışanları ne istiyor?
Alman Lufthansa Grubu'na bağlı hava yollarında çalışan kabin görevlileri, pazar günü 5 saatlik bir grev düzenlemişti. Lufthansa Grubu'nun 'grev illegal' ve 'greve gidenlerin işi tehlikeye girer' tehditler üzerine çalışanlar, grevi gece yarısına kada devam ettirdi.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Lufthansa Grubu bünyesindeki SunExpress Deutschland, Lufthansa CityLine, Germanwings ve Eurowings'in kabin görevlileri, pazar günü yaptıkları 5 saatlik grevi şirketten gelen tehditkar çağrı nedeniyle gece yarısına kadar sürdürdü. Grev nedeniyle çok sayıda uçuğun iptal edildiği bildirildi.

Lufthansa Grubu işçileri tehdit etti

Lufthansa Grubu'nun gevi illegal olarak tanımlaması ve çalışanlara yapılan 'işiniz tehlikeye girer' şeklindeki tehditleri nedeniyle grevi gece yarısına kadar uzattıklarını belirten kabin görevlilerinin bağlı bulunduğu sendika UFO, Lufthansa Grubu’nun yaptığı şeyin sadece bir tehdit olmadığını, aynı zamanda kabin görevlilerine karşı davranışta başka bir aşamaya geçildiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Çalışanlar ne istiyor?

SunExpress Deutschland, Lufthansa CityLine, Germanwings ve Eurowings çalışanları, maaşlarının iyileştirilmesi, yarı zamanlı çalışma koşullarının düzeltilmesi ve şirket emekli maaşlarının yükseltilmesi talebiyle greve gitti. İşçiler, Lufthansa işçilerine verilen yüzde 2'lik maaş artışının kendilerine de verilmesini talep ediyor.



Bu Haber 21.10.2019 - 09:53:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.