Suat Özbek’ten iç pazar ve ‘avantajlı fiyat’ açıklaması

Suat Özbek’ten iç pazar ve ‘avantajlı fiyat’ açıklaması

Etstur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özbek, iç pazara sunulacak avantajlı fiyatların önemine dikkat çekti.


Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle sıkışan turizm sektörü, iç pazarda da yüzde 50-100 oranında artan fiyatlarla karşı karşıya. Suat Özbek, talebin oluşmasını beklediklerini belirtirken, Bülent Bülbüloğlu rezervasyonların geçen yıla nazaran zayıf seyrettiğini ifade ediyor.

“Talebin oluşacağını öngörüyoruz”

Son bir ayda otellerin iç pazara döndüğünü gözlemlediklerini ve hedeflerini de buna göre belirlediklerini söyleyen Etstur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özbek “Rusya-Ukrayna savaşı başlayana kadar turizmde pandemi öncesi dönem olan 2019 rakamlarını tuttururuz diye düşünüyorduk. Şimdi görüyoruz ki bu, iç pazara sunulan avantajlı fiyatlarla da doğru orantılı olacak. Sezon uzun, doluluklar oluşacaktır. Talebin oluşacağını öngörüyoruz. Türkiye’nin çok alternatif pazarı var. İngiltere şu an ciddi talep kaydediyor İç pazarda ise şu an en çok talep alan yerler Bodrum, Kuşadası ve Didim. Şu an talebin yüzde 60’ı Ege’ye. Antalya geriden geliyor ama her sene yüzde 50 Ege-yüzde 50 Antalya şeklinde tamamlarız sezonu. Dolayısıyla ilerleyen süreçte Antalya da toparlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Otel fiyatları yüzde 50-100 zamlandı”

Sözcü’den Gamze Bal’a konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu yapılan zam oranlarının yüzde 50-100 aralığında değiştiğini söyledi. İç pazarın canlı kalması için giderlerdeki artışı fiyatlara olabildiğince yansıtmamaya çalıştıklarını belirten Bülbüloğlu, “Rezervasyonlarda istenilen hareketlilik yakalanmış değil. Şu anki rezervasyonlar geçen yılın aynı dönemine göre daha zayıf seyrediyor. Ancak Ramazan bayramıyla birlikte hareketlilik bekliyoruz” diye konuştu.

Bunun dışında Avrupa pazarından gelen talebin de zayıf seyrettiğini aktaran Bülbüloğlu, “İngiltere pazarından gelen talep fena değil. Sezon yeni başlıyor, ümitli bakmaya çalışıyoruz. 15 gün içinde daha da netleşecektir” değerlendirmesinde bulundu.



Bu Haber 18.04.2022 - 09:02:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.