Songül Göktaş Rosati: Almanya’dan 200 bin turist getirmeyi hedefliyoruz

Songül Göktaş Rosati: Almanya’dan 200 bin turist getirmeyi hedefliyoruz

Turizm sektör temsilcileri özellikle Almanya ve İngiltere pazarlarından gelen turist sayısında büyük artış yaşandığını açıkladı. 


Yaz sezonunun başlamasıyla Ukrayna ve Rusya pazarlarının eksikliği hissedilirken, sezona ilişkin Milliyet’ten Duygu Erdoğan’a değerlendirmede bulunan turizm sektör temsilcileri Avrupa pazarından yoğun talep olduğunu, özellikle İngiltere ve Almanya pazarlarında büyük artışlar yaşandığını belirtti.

 “2019’un yüzde 20 üzerine çıkmayı hedefliyoruz”

Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, Alman turistlerin Türkiye ilgisinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken 2019’un yüzde 20 üzerinde bir turist getirmeyi öngördüklerini söyledi. Bu yılki hedeflerinin 200 bin turist getirmek olduğunu aktaran Göktaş Rosati, “İki sene tatile gidememek insanlar için Türkiye özlemini güçlendirdi. Zaten Almanya’da kalitesi ve kapasitesiyle her zaman ilk üçte olan Türkiye, şu an İspanya ardından ikinci sırada. Biz 2019’da 150 bin civarı turist getirmiştik. Bu yıl 200 bini geçmek istiyoruz. Diğer pazarlarımızda da Türkiye ilgisini görüyoruz. Örneğin 2016’dan bu yana Türkiye’de tatil için çekinceleri olan Avusturya’dan artan oranda bir turizm hareketi var” ifadelerini kullandı.

“İngiliz ve Alman turist açısından 2019 rekorunu kırabiliriz”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, Dalaman Havalimanının hitap ettiği bölgede çok yoğun İngiliz turist olduğunu, Almanların talebinin de hissedilir olduğunu söyledi. Dalaman Havalimanına İngiltere’den haftada 120 uçak indiğine dikkat çeken Uysal, bunun maksimum oran olduğunu bu nedenle İngiliz ve Alman turist açısından 2019 rekorunu kırabileceklerini söyledi. Öte yandan Uysal, Ukrayna’dan zaten uçuşların olmadığını, Rus turist sayısının ise çok az görüldüğünü belirtti.

“Alanya’da Alman ve İskandinav turistler yoğunlukta”

Türkiye’nin kaynak pazarları arasında İngiltere ve Almanya’nın geçen yıllarla karşılaştırıldığında atak yaptığını söyleyen Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Ukrayna ve Rusya’nın eksikliğinin hissedildiğini aktardı. Diğer bölgelerde ağırlıklı olarak İngiliz turistin olduğunu söyleyen Sili, Alanya’da ise Almanya ve İskandinav ülkelerinden turistlerin yoğunlukta olacağını belirtti. “Rusya’nın çok düşük sayılarda gelişleri olması sorunlarımız arasında.” diyen Sili diğer kaynak pazarlarında gözle görülür artış yaşandığını açıkladı.  

“İngiltere ve Almanya çok iyi gidiyor”

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca ise, “Avrupa ve Körfez’den gelen turistlerin ağırlığı var. İngiltere ve Almanya normal turizm yıllarına göre çok iyi gidiyor. Rusya’dan az da olsa gelişler var, 15 Haziran’dan sonra yeni uçaklar da gelecek” dedi.

“Pasaportsuz turist kabulü ilgiyi tetikliyor”

Christian Tour’un Antalya’daki kendisine ait şirketi ITS Travel Services’ın Genel Müdürü Şaban Atalar, savaşın etkisiyle yoğun Ukraynalı göçü alan Romanya ve Polonya’dan her şeye rağmen gelen turist sayısında artış olduğunu belirtti. Atalar, “Polonya’dan pasaportsuz turist kabulü bu ilgiyi tetikliyor. Romenler ise tatili ihtiyaç gördüklerinden yaşamlarının ilk sırasına tatili koyuyorlar ve seyahatten vazgeçmiyorlar” diye konuştu.



Bu Haber 10.06.2022 - 13:47:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.