Seyahat sektörünün en iyileri belirlendi, SETUR iki ödül aldı



SETUR, Voyager Dergisi tarafından gerçekleştirilen “En İyiler Kimler 2013”   anketi sonucunda  ‘’En İyi Müşteri Hizmetleri’’ ve  ‘’En İyi Çıkış Yapan Online Hizmet’’ ödüllerini aldı.

Sektörün öncü markası SETUR, Türkiye’nin ilk seyahat dergisi Voyager tarafından düzenlenen “En İyiler Kimler 2013” anketinde, ‘’En İyi Müşteri Hizmetleri’’ ve Setur bünyesindeki online ve gerçek zamanlı rezervasyon seyahat portalı Bookinturkey ile ‘’En İyi Çıkış Yapan Online Hizmet’’ ödüllerine layık görüldü.

Otel, havayolu, havaalanı, turizm acentesi, seyahat web sitesi, cruise ve otobüs şirketi kategorilerinde düzenlenen sektörün en iyilerinin belirlendiği anketin sonucunda  SETUR adına ödülleri Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan Dedeoğlu aldı.  Voyager  Dergisi okuyucuları tarafından internet sitesi üzerinden yapılan anket ve oylamalar ile belirlenen  “En İyiler Kimler” ödüllerini teslim alan Gökhan Dedeoğlu, ‘’Okuyucuların oylarıyla turizmin öncü kuruluşlarının belirlendiği bu ankette iki ödüle layık görülmekten ötürü büyük gurur duyuyoruz. Voyager Dergisi’ne, değerli okuyucularına ve bu güzel başarıyı elde eden tüm Setur ailesine teşekkürlerimi sunarım. ” dedi.


Bu Haber 23.08.2013 - 13:49:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.