Seyahat risk haritası yayınlandı, Türkiye hangi kategoride?

Seyahat risk haritası yayınlandı, Türkiye hangi kategoride?
A3M, 2024 dünya seyahat risk haritasını yayınladı. Haritada Türkiye, riskin yükseldiği ülkeler arasında gösterildi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

A3M’in ‘2024 Risk Haritası’nda ülkeler 5 farklı kategoriye ayrıldı. ‘Çok yüksek riskli, ‘yüksek riskli, ‘riskin yükseldiği’, ‘küçük riskli’ ve ‘çok düşük riskli ülkeler’ olmak üzere beş farklı kategoride oluşturulan risk haritasında Türkiye ‘Riskin yükseldiği’ ülkeler arasında gösterildi. Türkiye’nin bulunduğu bu kategoride Orta Asya ülkeleri, Çin, Hindistan, Tunus ve Mısır’ın bazı bölümleri, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan ve Brezilya gibi çok sayıda ülke bulundu.

"Seyahat edenler artan risklerle karşı karşıyadır"

Türkiye’nin bulunduğu kategorideki ülkeler için “Seyahat edenler artan risklerle karşı karşıyadır ancak ülkeye/bölgeye seyahat ederken ekstra önlem almaya pek gerek yoktur. Yaygın şiddet içeren suçlar nedeniyle güvenlik durumu gergin olabilir ve/veya önemli sağlık riskleri, doğal tehlikeler veya diğer özel riskler söz konusu olabilir. Uzun süreli, şiddetli protesto eylemleri mümkündür. Seyahat edenler, varış noktasına özgü riskler ve tavsiyeler hakkında bilgi edinmek amacıyla, kalkıştan önce daha fazla dikkatli davranmalı ve ülke veri tabanına (durum raporları ve talimatlar sağlayan) başvurmalıdır.” denildi.

Riskli ve yüksek riskli ülkeler

Rusya Federasyonu, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Cezayir, Pakistan, Venezuela, Kolombiya ve Mısır’ın bir bölümü, ‘yüksek riskli ülkeler’ kategorisinde gösterilirken; Ukrayna, Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın bölgeler, İran, Irak, Suriye, İsrail, Libya, Venezuela’nın bir bölümü yüksek riskli ülkeler olarak etiketlendi.

Güvenli ve çok güvenli ülkeler

Listede Avrupa ülkelerinin büyük bölümü ile ABD, Japonya, Küba ve Güney Kore güvenli; Finlandiya, Norveç, Kanada, İzlanda ve İsviçre ise ‘çok güvenli ülkeler’ olarak gösterildi. 

‘Riskli’ veya ‘artan riskli’ olarak gösterilen ülkelerin ABD’nin ve Avrupa Birliği ülkelerinin direkt veya dolaylı olarak gerilim yaşadığı ülkeler olması dikkat çekti.

2024 Seyahat Risk Haritası


Bu Haber 10.01.2024 - 09:30:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.