Sebastian Ebel: Turizm sektörünün önünde iki zor yıl daha var

Sebastian Ebel: Turizm sektörünün önünde iki zor yıl daha var

TUI Grubunun CEO'su Sebastian Ebel, 2022 yılındaki güçlü dönüşün ardından 2023 yılında karlı bir büyüme hedeflediklerini söyledi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

"Turizm sektörünün önünde iki zor yıl daha var"

Antalya'da düzenlenen Travel Talk Kongresinde 400 katılımcıya seslenen TUI Grubunun CEO'su Sebastian Ebel klasik satış acentelerinin Almanya pazarı hala çok önemli olduğunu belirtti.

Seyahat endüstrisinin görünümüne ilişkin değerlendirme yapan Ebel nisan ve mayıs aylarında turizmin bu kadar hızlı toparlanacağını tahmin etmediğini söyledi. Turizm sektörünün önünde iki zor yılın daha olduğuna dikkat çeken TUI CEO'su "Enflasyon, gelirler ve Ukrayna savaşı turizm sektöründe büyük rol oynayacak." dedi.

"Dikkatliyiz!"

TUI özelinde karlı bir büyüme hedeflediklerini kaydeden Sebastian Ebel "Elbette Avrupa'da tatil talebinin nasıl seyredeceğine bakacağız. Doğal olarak bu konuda dikkatliyiz. Yüksek müşteri memnuniyeti için TUI ürünlerinde kaliteye odaklanmayı planlıyoruz." diye konuştu.

"Krizi sağlam bir şekilde atlattık"

"Alman devletinin yardımı olmasaydı TUI pandemiden sağ çıkamazdı" diyen Ebel, bu yıl ulaşılan güçlü nakit akışından dolayı krediye veya kredi limitine ihtiyaç duymadıklarını ifade etti. Ebel "Tanımlanan kredinin ne kadarını kullandığımıza baktığınızda TUI'nin krizi ne kadar sağlam bir şekilde atlattığını görürsünüz. TUI finansal olarak istikrarlı ve yeniden finanse edildi. Şirketi daha istikrarlı hale getirebilmek için sabit giderlerimizi azalttık." diye konuştu.

Mordaşov'un şirkette etkisi kalmadı

TUI'nin ayakta kalmasında büyük payı bulunan, yüzde 35 ile şirketin en büyük hissedarı Rus milyarder Aleksey Mordaşov'un artık şirkette bir etkisinin bulunmadığını ifade eden TUI CEO'su Sebastian Ebel "AB'nin yaptırım listesine aldığı Rus çelik milyarderi şirketteki hisselerini Virjin Adaları merkezli bir şirkete transfer etti. Geçtiğimiz 10 yılda TUI'ye çok güçlü desteği oldu." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 11.11.2022 - 09:50:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.