‘Çok fazla otel fırsatı çıkacak, özellikle şımarık İspanyol otelcilerden

‘Çok fazla otel fırsatı çıkacak, özellikle şımarık İspanyol otelcilerden
Almanya'nın yedinci büyük tur operatörü Schauinsland Reisen, Thomas Cook'un iflasının ardından izleyeceği stratejiyi açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Schauinsland Reisen'in CEO'su Gerald Kassner, Condor'la ilişkilerine sadık kalcaklarını ve kendilerinin sahip olduğu Sundair'i büyüteceklerini açıkladı.

1 milyar 370 milyon euro ciro yaptı

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan Kassner, 1 milyar 370 milyon euro ciro yapan ve 1 milyon 640 bin yolcuya hizmet veren Schauinsland Reisen'in hem otellere daha fazla yatırım yapacağını hem de şirketin yüzde 50 hissedarı olduğu Sundair'i büyüteceklerini açıkladı.

'Condor piyasa koşullarına göre hareket ederse hisse alırız'

İflas eden Thomas Cook'un Almanya'daki hava yolu şirkti Condor'da bu yıl mevcut kapasitelerini korıycaklarını ve gerekmesi durumunda şirketi finansal olarak destekleyeceklerini ifade eden Kassner, ''Bir grubun çıkarlarına göre değil piyasa koşullarına göre hareket edecek bir hava yolu olursa Condor'a destek oluruz. Böyle bir durumda hisse alırız. Ancak temelde Condor'u almayı düşünmüyoruz. Bunun da ötesinde, bizim zaten bir hava yolu şirketimiz var.'' dedi.

Sundair'in kapasitesini 600 bine çıkartacak

Küçük bir tatil hava yolu olan 5 uçaklı Sundair'in 450 bin yolcu taşıdığını ve bu yıl ilk defa karlı duruma geldiğine işaret eden Kassner, gelecek yılki hedeflerinin 600 bin yolcu olduğunu belirtti. Kassner, ''Eğer seyahat pazarı arkasında durursa, Sundair'in uçak sayısını 7'ye çıkarabiliriz'' diye konuştu.

'Thomas Cook'un iflasının ardından otel sayımızın artmasını bekleyebiliriz'

Şirketin otel stratejisi konusunda da açıklama yapan Schauinsland Reisen CEO'su, ''Şu anda 6 otel işletiyoruz. Ancak Thomas Cook'un iflasının adından bu sayının artmasını bekleyebiliriz. Sadece doğru lokasyondaki doğru otellerle ilgileniyoruz. Doğru yatırımı doğru yere yaparsanız, oteller kolaylıkla karlı hale gelebilir.'' ifadelerini kullandı.

'Özellikle de şımarık İspanyol otelcilerden'

Schauinsland Reisen'in henüz otelcilerle iletişime geçmediğini ve şu anda 'sakince beklediğini' söyleyen Gerald Kassner, ''Gelecek yıl çok fazla otel alım şansı olacağını tahmin ediyorum. Özellikle de şu anda gerçeklerle yüzleşmek durumunda kalan 'şımarık' İspanyol otelcilerden. Ancak bunların arasında, çok ucuz olsalar bile, almamanız gereken çok kötü oteller de var.'' dedi.

'Birinci sınıf destinasyonladaki karlı otellere odaklanacağız'

Schauinsland Reisen'in birinci sınıf destinasyonlarda karlı otellere odaklanacağını belirten Kassner, ''Alacağımız oteller iyi bir marj oluşturmalılar. Aksi halde uzak duracağız.'' dedi.



Bu Haber 16.10.2019 - 13:17:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.