Sahte rezervasyon skandalı!

Sahte rezervasyon skandalı!

Lübnan’da binlerce seyahatçi, ülkede faaliyet gösteren New Plaza Tour adlı şirketin kurbanı oldu. Şirket üzerinden rezervasyon yapan binlerce kişinin Türkiye'nin değişik bölgelerinde mahsur kaldığı bildirildi. Mağdular arasında bir de Türk gazeteci bulunuyor.


TurizmGüncel

Binlerce kişi Türkiye’de mahsur kaldı

Lübnan'da charter uçuşlar ve paket turlar düzenleyen New Plaza isimli tur firmasının, sahte rezervasyonlarla  binlerce kişiyi dolandırdığı öğrenildi. Yaşanan sahte rezervasyon skandalı nedeniyle binlerce kişinin Türkiye'nin değişik tatil bölgelerinde mahsur kaldığı öğrenildi.

Medya 5 bin, seyahat acenteleri birliği 1.500 diyor

Lübnan basınında yer alan haberlerde, New Plaza Tours'un düzenlediği sahte uçak bileti ve otel rezervasyonları nedeniyle 5 bin civarında Lübnanlının Türkiye'de mahsur kaldığı ileri sürülürken, Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Jean Abboud, söz konusu sayısının 1.500 civarında olduğunu belirtti.

Acenteler şirket merkezinin önünde beliyor

Lübnan medyasına konuşan mağdurladan bazıları, gidecek yerleri olmadığı için havalimanlarında uyuduklarını söyledi. New Plaza Tours aracılığıyla rezervasyon yapan bazı acentelerin çalışanları da, bir cevap almak için, şirketin kapalı olan merkezi önünde beklemeyi sürdürüyor. Şu anda acentenin tüm ofislerinin kapalı olduğu ve hiçbir yetkiliye ulaşılamadığı belirtiliyor.

new_plaza_tours

‘’21 müşterim İstanbul’da mahsur’’

Miqat isimli seyahat acentesinin sahibi Bilal Ferhat, İstanbul'da 21 müşterisinin bulunduğunu ve bunların havalimanında mahsur kaldıklarını aktardı.

Düşük fiyata charter bileti sattığı için acenteler onunla çalışıyordu

Düşük fiyatlara charter uçuşlar gerçekleştirdiği için Lübnan'aki çok sayıda acentenin New Plaza Tours ile çalıştığı açıklandı. Bilal Ferhat, ''New Plaza Tours'un lisansının olmadığını öğrenince şoke oldum. Tur operatörlüğü yapabilmek için lisansınızın olması gerekir'' dedi.

‘’Marmaris’teki müşterilerim otele alınmadı’’

Attar Travel isimli seyahat acentesinin çalışanı Fatima al-Hajj, ''Marmaris'teki otellerine saat 19.00'da ulaşan müşterilerim var. Otel yönetimi, ödemeleri yapılmadığı için müşterileri otele almamış. Şimdi onlara kalacakları başka bir otel bulmak zorundayım.'' şeklinde konuştu.

New Plaza Tours'un kurbanlarından bir diğeri ise Noha Akoum isimli 24 yaşındaki bir kadın. Antalya tatili için İstanbul üzerinden Antalya'ya tatil paketi satın alan Akoum, rezervasyonunun yapılıp yapılmadığını soracak bir yetkili bile bulamamış. Akoum, acenteye 4 bin dolar ödediğini söyledi.

New Plaza Tours’un ilk vukuatı değilmiş

New Plaza Tours'un sahibi Fawaz Youssef Fawaz'ın ülkeyi terk ettiği düşünülüyor. Yaşanan bu olayın, New Plaza Tours'da yaşanan ilk skandal olmadığı kaydedildi. Şirketin geçtiğimiz yıl da 500-700 civarında müşteriyi mağdur ettiği belirtildi.

hediye levent

Türk gazeteci de mağdur

Yıllarca Anadolu Ajansı'nda muhabirlik yapan şimdilerde ise uluslararası basın ve Türk basını için Suriye ve Lübnan'dan haberler yapan Hediye Levent de New Plaza Tours'un kurbanı oldu. TurizmGüncel'e bilgi veren Hediye Levent, ''Üzerinde AtlasGlobal'in kocaman afişinin de bulunduğu acenteyi görünce bilet almak için içeri girdim. Onur Air'den 4 Eylül tarihi için 03.45 uçuşuna 175 dolar ödeyerek bilet satın aldım. Daha sonra havalimanına gittiğimde öyle bir uçuşun olmadığını gördüm. Ayrıca,bağlantılı İstanbul-Bodrum biletim de yandı'' dedi.

Olayda Onur Air'in dahlinin olup olmadığını araştırdığını belirten Hediye Levent, Konuyla ilgili olarak şirktten bir bilgi alamadığını da sözlerine ekledi.



Bu Haber 04.09.2019 - 13:07:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.