Sabre’ın hisselerine IATI dopingi

Sabre’ın hisselerine IATI dopingi

Seyahat sektörüne global ölçekte teknoloji tedarik eden Sabre’nin borsaki hisseleri, Türkiye’nin en büyük online seyahat şirketi IATI ile yaptığı anlaşma sonrası yüzde 10 değer kazandı.


IATI ile Sabre arasında yapılan stratejik partnerlik anlaşması sonrası, Sabre’ın ABD NASDAQ borsasındaki hisseleri yüzde 10 değer kazandı.

Anlaşma ile birlikte dünyanın 80 ülkesinde 38 bin acente ile çalışan IATI, Sabre’ın GDS sistemindeki 420 hava yolu, 750 bin otel, yüzlerce tur operatörü, tren yolu kruvaziyer tedarik şirketine ulaşım imkanı elde etti. Anlaşma ile birlikte Sabre ise, Türkiye’de B2B seyahat pazarının önemli bir bölümünü kontrol eden IATI’nin müşteri ağı ile buluştu.

2011 yılında kurulan IATI acentelere, kullanımı kolay arayüzleri ve gelişmiş kullanıcı deneyimine sahip modüler, ölçeklenebilir ve güvenli bir dağıtım ağı sunuyor. Türkiye merkezli bir şirket olan IATI; Almanya, İsrail, Rusya, Ürdün, Mısır, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Moldova, Gürcistan, Irak, Lübnan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya  dahil dünyanın 80 ülkesinde acentelerle çalışıyor.

Kararlı bir uluslararası büyüme yolculuğuna çıktık’

Anlaşma törenin yaptığı açıklamada “Amacımız seyahat acentelerine, bireysel müşterilere ve tedarikçilere en etkin ve kullanıcı dostu çözümleri sunmak” diyen IATI Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydın; kararlı uluslararası bir büyüme yolculuğuna çıktıklarını belirterek Sabre ile kurulan bu stratejik ortaklığın her iki şirketin de coğrafik büyüklüğünü arttırmasına imkan vereceğini ifade etti.

sabre



Bu Haber 13.06.2019 - 08:38:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.