İngiliz hükümetine tepki büyüyor, hükümeti mahkemeye verecek

İngiliz hükümetine tepki büyüyor, hükümeti mahkemeye verecek

İngiliz hükümetinin, Thomas Cook dahil, çok sayıda hava yolu şirketinin batışına göz yumarken, finansal krizde olan Flybe'yi kurtarmasına tepkiler büyüyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

İngiliz hükümeti, krizde olan Flybe'ye 100 milyon poundluk bir yardımı onaylamasının ardından İngiltere havacılık sektöründe ortalık karıştı.

''Flybe’ye yapılan yardımın aynısı rakip hava yollarına da yapılsın''

Ryanair'in CEO'su Michael O'Leary, kaleme aldığı bir mektupla İngiliz hükümetine ağır suçlamalarda bulundu. Flybe'nin iş modelinin tekrar ve tekrar başarısız olmaya mahkum olduğunu belirten Michael O'Leary, Flybe'ye yapılan yardımın aynısının, rakip hava yolu şirketlerine de yapılmasını istedi.

''Dava açarız''

Kronik olarak zarar eden Flybe'ye yapılan yardımın illegal bir devlet yardımı olduğunu ve hava yolu şirketleri arasındaki rekabeti bozduğunu belirten O'Leary, Flybe'ye verilen desteğin Ryanair, easyJet ve British Airways gibi şirketlere de verilmemesi durumunda hükümete karşı dava açacağını kaydetti. ''Anlıyoruz ki, Birleşik Krallık Hükümeti adına müşterilerden yolcu vergisi toplayan Flybe, bu vergileri devlete ödeme konusunda 'tatil' ilan etmiş. Ryanair şimdi sizden, bu vergi tatilini Flybe'nin İngiltere'deki rakiplerini kapsayacak şekilde genişletmenizi istiyor.'' ifadelerini kullandı.

''Thomas Cook’un açığını kapattığımız gibi, Flybe’nin açığını da kapatırız''

Mektubun devamında, ''Eğer Flybe batarsa (kuşkusuz hükümet desteği sonlandığında öyle olacak), Ryanair, easyJet, BA ve diğerleri, tıpkı Thomas Cook'un iflasını telafi ettiğimiz gibi, İngiltere'deki bölgesel havalimanlarında da devreye girerek düşük ücretli uçuşlar sağlayacağız.'' denildi.



Bu Haber 17.01.2020 - 15:58:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.