Rusya’dan Türkiye'ye kampa getirilen 68 çocuk mağdur oldu

Rusya’dan Türkiye'ye kampa getirilen 68 çocuk mağdur oldu

Rus tur operatörüyle Antalya-Kemer'e kampa gelen 68 Rus çocuk, tur operatörünün otele ödeme yapmaması nedeniyle ortada kaldı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Parayı ödemedi, çocukları otelden çıkardı

Rusya'da faaliyet gösteren Kolibri Tour isimli şirketin Türkiye'ye kampa getirdiği 68 çocuk ortada kaldı. Çocukların aileleri, şirketin Omorfi Garden Resort isimli otele ödeme yapmaması nedeniyle otelin çocukları tesisten çıkardığını açıkladı. Dışarıda kalan çocukları başka bir otele yerleştiren şirket orman yangınını gerekçe gösterirken, çocukların dönüş masraflarını bile karşılamadığı kaydedildi.

İkinci otel “5 Ağustos’tan sonra kabul edemem” dedi

Ancak çocukların transfer edildiği Rios Latte Beach Hotel de kendilerine sadece 5 Ağustos'a kadar ödeme yapıldığını ve bu tarihten sonra misafirleri kabul etmeyeceğini bildirdi. Böylelikle, 50 günlük kamp için Antalya-Kemer'e gelen çocuklar ortada kaldı. Konuyla ilgili olarak Rus Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) bülteninde yayınlanan haberde otel yetkilisinin açıklamasına yer verildi.

Rusya'dan Kemer'e kampa gelen çocuklar ortada kaldı

Otel yetkilisi: Çocukları biz değil kendileri çıkardı

Olayla ilgili açıklama yapan otel yetkilisi ise çocukların otelden çıkarılmadığını, organizatör şirketin çocukların yüzde 80'inin Rusya'ya döneceğini belirterek çocukları otelden çıkardığını anlattı. Çocukların otelden ayrılmalarının alışılmadık bir zamanda gerçekleştiğini kaydeden Yetkili, "Kolibri Tur iki haftalık vardiyalar halinde 50 güne yayılan kamp organizasyonu yaptı. Organizatörün otele 75 bin euro borcu var. İlk başlarda 300 dolar, 700 dolar gibi küçük ödemeler yaptılar. Ancak sonra para ödemediler ve 75 bin dolar borçları birikti. Biz küçük bir oteliz ve bu para bizim için önemli bir miktar. Tatilcilerin çocuk olduğu bilinciyle durumu onların en az etkileneceği şekilde çözmeye çalıştık. Bu durumun mağdurları çocukların aileleri ve biziz. şikayetçi olacağız." dedi.

Şirketin çocuklara eşlik eden görevlilerin parasını da ödemediğini anlatan otel yetkilisi "Dört ailenin gelerek kendi arabalarıyla çocuklarını aldığını gördüm. Bunlar daha önce gelenler değil, gruba sonradan dahil olanlardı." dedi.

Dönüş masraflarını aileler karşıladı

Aileler ise çocukların Rios Latte Beach Hotel'den ayrıldığını ve ülkeden ayrılmak üzere, masrafları aileler tarafından karşılanan transferlerle Antalya Havalimanına gittiğini bildirdi. Aileler, çocukların dönüş uçak biletlerini de kendilerinin aldığını söyledi.



Bu Haber 05.08.2023 - 16:26:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.