Rusya’dan KKTC’ye uçuş ve konsolosluk adımı

Rusya’dan KKTC’ye uçuş ve konsolosluk adımı

Rus gazete, ülkedeki hava yolu şirketlerinin Rusya’ya uçması ve Rusya’nın KKTC’de konsolosluk açması yönünde çalışma başlatıldığını yazdı.


İzvestiya gazetesi, Rusya'da havayolu şirketlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sefer düzenlemek için çalışma başlattığını yazıyor. Rusya ayrıca Lefkoşa'da konsolosluk açma hazırlığında. Ancak gelişmeler Rusya'nın KKTC'yi tanımaya hazırlandığı anlamına gelmiyor.

Gazetenin dışişleri bakanlığından "yüksek mevkili" iki kaynağa dayandırdığı habere göre, uçak seferleri düzenleme ve konsolosluk açma kararının ardında Kıbrıs'ta ikamet eden 10 bin civarındaki Rusya vatandaşına destek olma isteği var. 

Kaynaklar, bazı batılı ülkelerin de adanın kuzeyinde konsolosluk görevi gören temsilcilikleri bulunduğuna, ancak bunları "konsolosluk" olarak adlandırmadığına dikkat çekti.

Milliyet'in 20 Eylül tarihli haberine de atıfta bulunan İzvestiya, Rus havayolu şirketlerinin Ercan Havalimanına düzenleyeceği seferlerin 15 Kasımda başlamasının beklendiğini yazıyor.

İzvestiya'ya konuşan TBMM kaynakları ise gelişmeyi mutlulukla karşılayacaklarını, bunula birlikte Kırım'la ilgili pozisyonlarında bir değişiklik olmayacağını söyledi. 

Kaynak: TürkRus



Bu Haber 11.10.2022 - 10:23:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.