Rusya’da yaz tatili maliyetleri artıyor

Rusya’da yaz tatili maliyetleri artıyor

Rusya’da 2023 yaz tatili maliyetlerinin bir önceki yıla kıyasla yüzde 15 daha yüksek olacağı ifade ediliyor.


Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) Başkanı İlya Umansky, bu yılki tatil maliyetlerinin yurtdışı için de yüzde 15 ila 20 seviyelerinde daha yüksek olacağını belirtti. Birçok faktörün fiyatları etkilediğine dikkat çeken Umansky, “İç piyasada fiyatlar zaten yüzde 15 artışta. Birçok faktör fiyatları etkiliyor. Genel olarak otellerden gelen fiyatlarda artış olmasının yanı sıra, pazardaki değişimi de unutmamak gerekiyor. Döviz kuru şimdi yine ruble aleyhine değişirken, nihai fiyatları net bir şekilde tahmin etmek imkansız. Ancak tahminlerimize göre yurtdışı tatilleri de yüzde 15 ila 20 oranlarında artacak” dedi.

GazetemRu’nun aktardığına göre RST Başkanı, turizmde fiyatların dinamik olduğunu kaydederken, değişimlerin mevsimsel faktöre ve satış dinamiklerine bağlı olduğunu hatırlattı.

“Aynı tutara Türkiye’de rahatça tatil yapılabilir”

Rusya Seyahat Acenteleri Birliği (ATA) Başkan Yardımcısı Aleksan Mkrtchyan, Izvestia’ya verdiği demeçte, 2023’te Soçi’deki tatil turu maliyetlerinin Rusların güvenlik riski taşıyan Kırım’a olan ilgisindeki düşüş nedeniyle yüzde 20-30 arttığını söyledi.

Mkrtchyan, 2023’te Soçi’de dört yıldızlı bir otelde günde üç öğün yemekle 10 gün boyunca iki kişilik bir tatilin 220 bin rubleye mal olabileceğini söylerken, “Aynı tutara Ruslar Türkiye’de veya Mısır’da rahatça tatil yapabilir ve bu maliyet hem uçuş hem de her şey dahil seçeneğini içerir. Birleşik Arap Emirlikleri’nde de Soçi’deki tatile benzer bir tatil iki kişi için 180 bin rubleye mal olabilir” diye konuştu.

Yakın zamanda Sletatru Travel tarafından yapılan araştırmalar, Ruslar için Türkiye’deki tatil maliyetinin geçen yıla göre ortalama yüzde 22,5 arttığını göstermişti.

Aynı zamanda yaz dönemi fiyatlarının yaklaşık yüzde 27 arttığını bulan uzmanlar, Türkiye’ye paket turların özellikle lüks segmentte geçen yıla göre keskin artış gösterdiğinin altını çizdi.

Bazı otellerde fiyat artışlarının yüzde 40’a vardığını bulan uzmanlar, ancak çoğu otelin fiyat politikasını kendisine ve bireysel talebe bağlı olarak değiştirdiğini, hala bütçeye uygun konaklama seçeneklerinin olduğunu söyledi.

Uzmanlar, Türkiye’de yaz tatili için yoğun talebe rağmen hava trafiğindeki kısıtlamalar nedeniyle arz ve talep dengesizliği yaşandığını doğrularken, bu durumun yaz aylarına doğru daha da hissedileceği konusunda hemfikir.

Sletatru araştırmalarına göre, Türkiye’de yaz tatili maliyet kişi başına bin 149 euro seviyesinde yer alıyor.



Bu Haber 29.03.2023 - 08:41:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.